Leoparzii și leii, vedetele Grădinii Zoologice Oradea

Data publicării:
zoo1

Grădina Zoologică Oradea a fost reabilitată cu 2 milioane de lei, bani veniți de la Ministerul Mediului și de la Consiliul Local. În ultimele luni, au fost aduse mai multe animale, majoritatea din grădini zoologice din Ungaria, ceea ce a ridicat numărul "chiriașilor" la peste 300. În plus, aici sunt găzduite 350 de exemplare de pești.

"Ultimii veniți sunt leoparzii, o pereche, de fapt, doi frățiori, tineri de un an, de la Nyiregyhaza. Mai avem o pereche de antilope de mlaștină și o femelă de macac japonez", spune biologul Horia Bogdan. 

Cele mai populare animale din zoo sunt leii și urșii, dar și suricatele, care, cu doar trei luni în urmă, au făcut și un pui. Pentru a se face cât mai cunoscută, Grădina Zoologică este activă și pe rețelele de socializare.

"Sasha este râsul nostru, și cu ajutorul vizitatorilor noștri de pe Facebook, astă-vară am făcut un sondaj și i-am dat numele pe care îl are acum și a ajuns una dintre atracțiile Grădinii Zoologice Oradea."

Deși vremea nu a fost favorabilă, orădenii au venit într-un număr mare la sfârșit de săptămână să admire animalele.

"Am rămas cu o impresie foarte plăcută. Eu. fiind orădean, am mai fost la zoo și animalele erau stresate atunci. Acum văd că se simt bine în țarcurile lor."

Intrarea în Zoo Oradea costă zece lei pentru adulți și cinci lei pentru copii.

reporter: Orsolya Nagy
operator: Darius Pop

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri