Miei mari de Paște. Crescătorii spun că mieii vor crește foarte mult până la Paștele ortodox

Data publicării:
miei-1
0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 



"- 25 de kilograme!
- La cât poate ajunge de Paște?
- 35!
- E mare", spune Ioan Ciordaș, crescător de oi.

Acest cioban evaluează greutatea mieilor pe care îi va vinde peste o lună, de paștele ortodox. Vor fi mai mari decât în alți ani, spun crescătorii.

"În aprilie și în mai deja ajung la 30-35 de kilograme. Sunt mai mari ca de obicei din cauză că au fost și fătările mai devreme, iar Paștele este mult mai târziu. De obicei era în aprilie, acum e în mai", susţine Claudia Alzaid, crescător de oi.

Greutatea mare a mieilor nu este pe placul cumpărătorilor.

"E mai bun care este mai mic și gustul este, fiecaruia cum îi place și gustul e cu totul altfel."

"Cu cât este mai bătrân, cu atât carnea este mai ațoasă și mai tare. Trebuie gătit la temperatură joasă timp îndelungat, o oră jumate, două ore - așa vom obține o calitate superioară pentru carnea mai bătrână puțin", explică Marius Paul Antal, souschef .

În această situație, unii spun că vor cumpăra alte tipuri de carne.

"Dacă nu este de talie mică - pentru că e mai dulce, atunci un ied."

"Cu pui, cu curcan."

Producătorii au observat încă de anul trecut o tendință de scădere a cererii de carne de miel.

"Anul trecut parcă puțin s-a mai rărit ca în alți ani, acum Paștile acestea nu putem ști nimic și noi stăm așa îngândurați că ce o fi", spune Rodica Ciordaș, crescător de oi.

Temerile lor au fost confirmate și de vânzările scăzute înregistrate de Paștele Catolic în Oradea.

"Doar o singură unitate a solicitat autorizație temporară: piața Ioșia, prin ADP. Au fost sacrificați în cele două zile - vineri, sâmbătă - un număr de 121 de miei", a detaliat Remus Moțoc, directorul DSV Bihor.

Anul trecut, de Paștele Catolic în Oradea s-au vândut 150 de miei. Crescătorii spun că în acest an mieii se vor vinde cu 12 lei kilogramul în viu și cu 24 de lei kilogramul de carne tăiată.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Prima apariție oficială a Mirabelei Grădinaru alături de Nicușor Dan. Ținuta și gesturile ei au atras toate...
Digi FM
Un tată divorțat a fost găsit mort în casă după o lună în care a consumat doar bere. Fiul său de 16 ani a...
Pro FM
Cine va moșteni averea de sute de milioane de euro a lui Julio Iglesias. Are afaceri de succes, un avion de...
Film Now
Povestea „Reginei”. Helen Mirren, singura persoană care a primit tripla coroană a actoriei atât în SUA, cât...
Adevarul
Imagini incredibile pe străzile unui oraș din Spania. Blocuri de gheață formate în luna iulie de grindina de...
Newsweek
Pensie crescută cu 300 lei după o cerere depusă la Casa de Pensii acum un an. Ce a contestat
Digi FM
Ada Galeș, un nou mesaj de pe patul de spital, după ce a fost operată a patra oară: „Am medici...
Digi World
Detaliul pe care-l ignori de cele mai multe ori când folosești mașina de spălat și care-ți poate aduce doar...
Digi Animal World
Val de reacții după ce o femeie a spus că își lasă câinele singur în curte toată ziua: „Vă rog să citiți...
Film Now
Imagini inedite cu Jason Statham,"dintr-o altă viață". Înainte de a fi durul din filmele de acțiune, a luptat...
UTV
Cum arată vila Mihaelei Rădulescu din Monaco, locul unde și-a petrecut 10 ani alături de Felix: „Acum fac...