Mircea Chirilă, la Vocile Bihorului: "DNA trebuie reformat"

"Înregistrările de la DNA Oradea par reale şi ridică multe semne de întrebare", crede jurnalistul orădean, Mircea Chirilă. Cea mai gravă este ideea de liniştire a judecătorilor, spune Chirilă, care aşteaptă să se facă lumină în acest caz.
Discuţia celor cinci procurori DNA pare să fie reală, crede jurnalistul orădean, care nu se aşteaptă ca aceştia să invoce un trucaj în apărarea lor.
Mircea Chirilă, directorul săptămânalului Bihoreanul: „Nu cred că vor merge în apărarea lor pe ideea că aceastăm casetă este trucată. Asta îmi aduce aminte de o casetă care circula prin târg cu un preot prins în ofsaid, o casetă absolut originală şi reală, iar preotul a spus: Domnule, nu sunt eu acolo, e un trucaj. Dar şi dacă sunt eu, am fost drogat.”
Scandalurile de la DNA Ploieşti şi DNA Oradea afectează munca procurorilor, crede Mircea Chirilă.
Mircea Chirilă, directorul săptămânalului Bihoreanul: “Marea tragedie care se petrece este că o instituţie absolut necesară este demonetizată, spre satisfacţia marilor infractori, din cauza acestor chestii punctuale care au făcut praf munca procurorilor. Degeaba ai 10 dosare beton, dacă în al 11-lea ai făcut un abuz, ceilalţi vor spune că şi ei au fost victime. Şi vorbim de mari dosare de corupţie şi oameni politici.”
Pe de altă parte, griparea activităţii DNA seamănă foarte bine cu atmosfera din administraţia centrală.
Mircea Chirilă, directorul săptămânalului Bihoreanul: “Din cauza avalanşei de reţineri, de dosare pe care le.a făcut DNA, practic s-a gripat întreg sistemul administrativ central. Dacă mergi la centru să ceri acte simple, se plâng cei din administraţiile locale, nu ai nicio şansă. Decât să se întâmple nu ştiu ce, mai bine nu fac nimic, dar salariul îl ia."
Redactor: Bogdan Băcilă
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News
Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv. Utilizarea profilurilor pentru selectarea conținutului personalizat. Dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor. Măsurarea performanței reclamelor. Utilizarea profilurilor pentru selectarea publicității personalizate. Crearea profilurilor de conținut personalizat. Crearea profilurilor pentru publicitate personalizată. Măsurarea performanței conținutului. Înțelegerea publicului prin statistici sau combinații de date din surse diferite. Utilizarea de date limitate pentru a selecta publicitatea. Utilizarea datelor limitate pentru a selecta conținutul. Date precise de geolocație și identificarea prin scanarea dispozitivului.