Palatul Vulturul Negru, refăcut complet la exterior

Data publicării:
palatul vulturul negru refacut-1

Faţada Palatului Vulturul Negru a intrat în renovare anul trecut, în luna ianuarie. Acum a fost finalizată şi ultima parte dinspre Piaţa Unirii, iar administraţia locală a plătit constructorilor 6,5 milioane de lei din cele aproape opt milioane cât a costat recondiţionarea pereţilor din exterior.

"Sunt încântată și de fațadă, cât și de amplasamentul Pieței Unirii", a remarcat o orădeancă.

"Clădirea arată bine, în schimb parcul, nu. "

"Ar mai trebui puțin încă amenajat, în forma asta nu-mi place cum este."

"Am dat jos schelele de pe corpul B al pasajului Vulturul Negru; aici a mai rămas de realizat orologiul existent în turn. Contractul se va finaliza până în ianuarie anul viitor", a precizat Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Recondiţionarea ceasului din turnul clădirii va costa 13 mii de lei. Schelele din pasaj nu vor fi demontate prea curând. "Lucrările la interiorul pasajului Vulturul Negru sunt departe de a fi terminate și asta pentru că muncitorii lucrează acum la refacerea fațadelor interioare. 80% din lucrări au fost deja finalizate, însă acum se lucrează la refacerea ornamentelor și picturilor care au fost deja descoperite", a aflat Florina Fofiu, reporter Digi24 Oradea.

Administraţia locală mai are de rezolvat problema mozaicului din pasaj pentru care va organiza o nouă licitaţie. Potrivit contractului, lucrările la palatul Vulturul Negru din Oradea ar trebui să fie gata în 31 ianuarie 2016.

Reporter: Florina Fofiu
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri