Peste 240.000 de lei au fost adunaţi cu ocazia Swimathon Oradea 2018

Data actualizării: Data publicării:
swimathon5

Nu mai puţin de 390 de înotători au fost prezenţi la ediţia din acest an a Swimathon Oradea, găzduită de Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”. În cadrul evenimentului au fost adunaţi peste 240.000 de lei din donaţii.

Înotătorii prezenţi la startul Swimathonului orădean au fost susţinuţi de peste 1.500 de spectatori.

„Datorită mobilizării comunității bihorene, s-au strâns peste 240.000 lei în bani şi produse din sponsorizări ale companiilor şi din donaţii individuale pentru cele 23 de cauze care caută să schimbe la faţă în bine mica noastră lume bihoreană”, a transmis Claudia Abrudan, director executiv al Fundaţiei Comunitare Oradea.

Cele mai multe fonduri au fost strânse de actorul orădean Sebastian Lupu. Ca ambasador al Swimathonului, acesta a adunat peste 15.000 lei pentru proiectul ,,Rotary Oradea 1113 - Toalete ca la carte”. Din acest motiv actorul a primit din partea Fundaţiei Comunitare Oradea diploma de „Cel Mai Activ Fundraiser”.

„Premiul pentru Cea Mai Activă echipă de înotători i-a revenit echipei DOMINICI, înotătorii mici, formată din elevi ai Liceului Greco Catolic Iuliu Maniu care au reușit să sensibilizeze apropiații în sprijinul susținerii proiectului Dominos – loc de joacă cu folos, adunând suma de 12.046 lei”, au precizat organizatorii.

Donaţii se mai pot face până pe 21 mai.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: Fundaţia Comunitară Oradea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri