Pistă de biciclete între România şi Ungaria

Data publicării:
pista 20live-56324

Aşa cum a fost concepută, pista de biciclete care va lega România de Ungaria va trece prin vama Borş şi va avea o lungime de 11 kilometri în Bihor şi alţi 24 de la frontieră până în cel mai apropiat oraş maghiar.

Cei mai încântaţi de ideea unei legături pe bicicletă între cele două oraşe sunt mai ales vecinii maghiari, mari amatori de plimbări pe două roţi. Mulţi fac vizite dese în Oradea.

"În această zonă vin foarte mulţi oameni la lucru, aşa că atunci când vremea este frumoasă au această posibilitate", a declarat Miklos Pap, primarul comunei Mezopeterd, Ungaria.

Pista trebuie amenajată până în luna noiembrie a acestui an. Ca să se încadreze în termen, muncitorii maghiari vor începe lucrările imediat ce vremea le va permite. În schimb, în România constructorii se vor apuca de treabă abia în mai.

"Iniţial cei de la Berettyoujfalu, care sunt liderii acestui proiect, au angajat un proiectant pentru întregul proiect, proiect care nu s-a putut realiza în întregime datorită diferenţei de legislaţie dintre cele două ţări, situaţie în care s-a angajat apoi un proiectant pentru partea română", a spus Mircea Mălan, viceprimarul Oradei.

Pista de biciclete va străbate două localităţi din România şi patru din Ungaria. Partea construită în Bihor va costa un milion 300 de mii de euro, în timp ce maghiarii au obţinut aproape 5 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri