Poliția Rutieră vă urează Sărbători Responsabile

Data publicării:
control-38588

Organizatia politistilor rutieri din Europa a efectuat un studiu pentru a afla care sunt cauzele care duc la producerea accidentelor rutiere. In top sunt nepurtarea centurii de siguranță, viteza și alcoolul. Ca sa previna accidentele, periodic sunt organizate actiuni in intreaga Europa. In aceasta perioada in Bihor soferii opriti de echipajele de politie sunt testati cu etilotestul . Actiunea e este programat în luna decembrie când se spune că oamenii consuma mult mai mult alcool comparativ cu restul anului.

Pentru o concentrație de alcool sub 0,8 la mie șoferul poate rămăne fără permis timp de 90 de zile. Dacă procentul este mult mai mare conducătorul auto riscă o pedeapsă de la 1 la 5 ani de închisoare.

comisar șef Dorin Sava - șeful Poliției Rutiere Bihor

"Cei care depășesc această limită vor fi cercetați penal și în funcție de sentința primită de la procuror va fi trimis în judecată. În toate cazurile de refuz de recoltare se face trimiterea în judecată deci va sta cu permisul anulat."

Foarte multi soferi se tem in aceasta perioada de participantii la trafic inconstienti care urca la volan dupa ce au consumat alool.

În primele 10 luni ale anului au fost depistati la volan 23 334 de șoferi băuți. Politistii au întocmit 8472 de dosare penale pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și au împărțit peste 14.862 de sancțiuni contravenționale. Comparativ cu aceași perioada a anului trecut statisticile arată însă o scădere cu două procente a numărului de accidente grave de circulație produse pe fondul consumului de alcool la volan .

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri