Polițiști pentru o zi. Zeci de elevi din Oradea au participat la acțiuni de patrulare cu agenţii

Data publicării:
politisti

"Stabiliți numărul de autovehicule care vă sunt necesare, stabiliți numărul de polițiști care vă sunt necesari, apoi le comunicați ce au de făcut."

Cu aceste ordine au început ziua de... muncă 15 elevi orădeni care vor să urmeze o carieră în Poliție. Tinerii au îmbrăcat uniforma de agent de circulație şi au participat la punerea la punct a planului de acţiune. Au coborât apoi în stradă şi au aflat cum funcționează aparatele radar.

"Acești copii pot intra în contact direct cu ceea ce presupune logistica, infrastructura, ceea ce înseamnă meseria și cariera de polițist în România", spune prof. Ioana Codrean, directoarea Colegiului Național Mihai Eminescu din Oradea.

Între timp, elevii școlii generale numărul 11 au intrat în şedinţă la Poliției Municipiului Oradea. Au aflat care sunt zonele unde se produc cele mai multe delicte din oraş, după care au patrulat împreună cu poliţiştii.

Marţi, cu ocazia Zilei Poliției Române, orădenii vor putea asista la demonstrații de lupte, dresaj de câini și misiuni la înălțime ori vor intra în culisele criminaliştilor bihoreni.

reporter: Claudiu Mihuț
operator: Constantin Gheorghiță

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri