Primarul Ilie Bolojan: "Până în 2016, Oradea scapă de maidanezi!" Vezi cum va face acest lucru!

Data publicării:
caini


"La 1 ianurie 2016 oraşul Oradea să fie un oraş fără maidanezi pe străzi", a decretat marţi primarul Ilie Bolojan. Ca să ajungă la această performanţă, administraţia orădeană vrea să implice în proiectul de sterilizare a câinilor şi cele şapte comune din apropierea oraşului de unde provin foarte mulţi maidanezi. Primele care vor face acest lucru din 1 ianurie 2014 sunt primăriile din Ineu, Oşorhei şi Sânmartin.

"Ţinta este ca toate comunele care au graniţă administrativă cu Oradea să deruleze un proiect asemănător cu cel din municipiu, în aşa fel încât să nu avem situaţii în care dânşii ne reproşează că Oradea exportă câini maidanezi", explică Bolojan. 

În perioada următoare în Oradea va începe o campanie amplă de ridicare a câinilor de pe străzi. Toţi cei care zăresc animale fără stăpân pot suna la numărul de telefon 0733.055 540, iar o echipă a Administraţiei Domeniului Public va veni şi va duce câinele la adăpost.

După recensământul câinilor din Oradea, care se desfăşoară în aceste zile, urmează campania de sterilizare a animalelor din oraş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri