Reţetele lui Chef Napoletano | Tris de Pasta

Data publicării:
reteta paste

Vă invităm să încercaţi un alt mod de a găti celebrele paste italieneşti. Chef Daniel Napoletano ne recomandă un preparat cel puţin special, care conţine trei tipuri de paste.

0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

"Astăzi vom încerca un lucru puţin mai complicat, dar din care dumneavoastră veţi putea alege doar un singur platou cu paste sau toate cele trei care l-am numit Tris de Pasta", spune chef Napoletano.

Chef-ul ne sfătuieşte să ne ocupăm mai întâi de penele alla matriciana.

Penne alla matriciana
ingrediente:
- penne
- şuncă, sare
- ceapă verde
- usturoi, pătrunjel
- ardei iute, sos de roşii

Şunca se căleşte într-o tigaie, împreună cu ceapa verde şi un căţel de usturoi. La final, se adaugă ardei iute şi sos de roşii, după care vin pastele, sarea şi pătrunjelul.

"Dacă pe pungă avem opt minute, noi trebuie să le fierbem maximum şase minute - şapte cel mult pentru a le realiza, nu chiar aldente, dar să fie textura să fie rigidă", ne sfătuieşte chef Daniel Napoletano.

Urmează linguinele, un preparat vegetarian, dar foarte consistent în proteine şi vitamine.

Linguine
ingrediente:
- legume
- ciuperci
- pătrunjel, sare
- busuioc, curcuma

Prima dată se călesc legumele, după care se adaugă ciupercile, tăiate în bucăţi mari. Amestecul se condimentează cu pătrunjel, sare, busuioc şi curcuma.

"Aici vom adăuga linguinele, linguine de garofalo care pentru mine sunt extraordinar de gustoase. Au o textură, vedeţi, solidă."

La final, vine rândul tagliatelelor alla carbonara.

Tagliatele alla carbonara
Ingrediente:
- şuncă, ulei
- smântână, gorgonzola
- grana, ouă

Şunca se căleşte în foarte puţin ulei, iar pastele se pregătesc cu smântână, gorgonzola şi grana. Oul îl adăugaţi la sfârşit. Dacă aţi ales să gătiţi toate cele trei tipuri de paste, ele se servesc calde şi se montează pe o farfurie cât mai lungă. Nu ne rămâne decât să vă urăm "poftă bună".

Redactor: Adrian Ciucuriţă
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Fostă iubită a lui Liviu Dragnea, dezvăluiri dureroase din timpul relaţiei. Irina Tănase e de nerecunoscut...
Digi FM
Uită de mitul celor 10.000 de pași pe zi! Cât trebuie să mergi pe jos, de fapt, pentru o viață mai sănătoasă
Pro FM
Justin Timberlake, dezvăluire neașteptată după turneul mondial. Cu ce boală a fost diagnosticat: „Am fost cu...
Film Now
Liam Neeson, convins că nu va mai iubi. Ce declara înainte de povestea cu Pamela Anderson
Adevarul
Cine este apropiatul lui Viktor Orbán care pune mâna pe Napolact: influent la Moscova, UEFA și Budapesta
Newsweek
Tăierea pensiilor speciale cu 10.000 lei, decisă de UE și CCR. De ce am putea avea decizii diferite?
Digi FM
Cum a reușit o femeie să slăbească 141 kilograme în mai puțin de doi ani, fără operații sau tratamente: „Nu...
Digi World
Un nou trend japonez de fitness promite să adauge până la 7 ani în plus speranței de viață. Poate fi o...
Digi Animal World
Momentul când o femeie este atacată de un roi de albine. A fost salvată de un instalator: „Mi-am amintit de...
Film Now
Catherine Zeta-Jones și Michael Douglas au o avere de milioane de dolari, dar preferă vacanțele modeste...
UTV
Pamela Anderson și Liam Neeson formează cel mai nou cuplu de la Hollywood. Gesturile tandre și declarațiile...