Școli și baze sportive renovate în Oradea. Vezi la ce şcoli au fost făcute cele mai importante lucrări

Data publicării:
modernizari scoli

11 școli și grădinițe au beneficiat în acest an de fonduri din partea Primăriei pentru reparații capitale. Valoarea totală a lucrărilor este estimată la aproape 2 milioane și jumătate de lei. De cei mai mulţi bani a beneficiat grădiniţa cu program prelungit numărul 54.

"S-a făcut acoperiș, șarpantă cu învelitoare, s-a renovat fațada cu un sistem termoizolant, tâmplăria a fost înlocuită, s-au făcut lucrări la blocul alimentar", detaliază Tunde Benyovszky, directorul adjunct al Administrației Imobiliare Oradea.

Și școala generală numărul 16 din cartierul Rogerius a intrat în această vară în reparații. În fiecare zi, zeci de muncitori lucrează pentru ca școala la care învaţă peste o mie de elevi să fie gata până pe 13 septembrie. Aici s-au înlocuit ţiglele, lemnele putrezite din șarpantă şi instalația electrică dintr-un corp de clădire, s-a zugrăvit interiorul, s-au pus pardoseli noi şi lambriuri.

"Şcoala noastră a fost înființată în anii '70 și de atunci geamurile noastre sunt aceleași", explică profesorul Mircea Gârba, directorul școlii generale nr. 16 din Oradea.

Reprezentanții municipalității au controlat și baza sportivă din Ioșia, unde se contruiesc patru terenuri de tenis. "Două dintre ele vor avea balon se vor putea folosi și iarna. Am introdus iluminatul, am ridicat un loc de alimentație publică şi vestiare moderne", spune Cristian Beltechi, directorul Administrației Imobiliare Oradea.

Baza sportivă va putea găzdui turnee profesioniste de tenis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri