Sport extrem cu biciclete de mii de euro. Sute de bicicliști s-au întrecut la Betfia, în cadrul "Cupei Crater"

Data publicării:
beta biciclisti

La start Cupei Crater de la Betfia s-au aliniat aproape 200 de bicicliști profesioniști și amatori din toate județele țării dar și din Ungaria. Printre ei și Tudor Oprea, din Sibiu, care a concurat pe o bicicletă care costă peste patru mii de euro. Are un palmares de invidiat, pentru că a câștigat premii la toate competițiile la care a participat până acum. Anual, investește peste 30 de mii de euro în echipamente, împreună cu echipa lui.

"Este un sport destul de costisitor, este nevoie de mult echipament, biciclete, care costă foarte mulți bani, piese de schimb, care se uzează în competiții și trebuie să le schimbi destul de des, dacă vrei să nu ai probleme", spune Tudor.

Bicicliștii au avut de parcurs un traseu accidentat, printre stâncile din jurul craterului de la Betfia din apropierea Bailor 1 Mai. Concursul s-a desfășurat la trei categorii, astfel încât să poată participa chiar şi copiii.

"Prin această competiție dorim să promovăm disciplina de cross country olimpic, singura disciplină de mountainbike din cadrul disciplinelor de ciclism care este prezentă la jocurile olimpice", susţine Norbert Dormany, organizatorul acţiunii.

Competiția Cupa Crater de la Betfia a ajuns în acest an la a treia ediție. Cei care au trecut primii linia de finiş au plecat acasă cu premii în valoare de 2500 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri