Terenuri disputate în Borş. Zeci de localnici acuză primăria că împiedică restituirea păşunilor

Data publicării:
BETA terenuri bors

Localnicii spun că terenurile pe care le revendică le-au aparţinut străbunicilor. Au încercat să le recupereze în anii '90, ca persoane fizice, dar nu au reuşit. În urmă cu opt ani, au înfiinţat o asociaţie de păşunat şi au depus toate actele ca să-şi redobândească suprafeţele.

"La nivelul comunei există 198 de hectare, care au fost solicitate de 44 de familii, bineînţeles, de urmaşii acestora. Cererile au fost depuse la termenul legal la Primăria Borş", spune Tiberiu Rácz, preşedintele Asociaţiei Aurul Verde din Borş.

Oamenii spun că nu au primit niciun răspuns. Drept urmare, asociaţia din care fac parte a dat în judecată comisia pentru terenuri din localitate. În primă instanţă, la judecătorie, a pierdut procesul, pe motiv că s-a înfiinţat prea târziu.

"Pană la termenul stipulat în lege nu a existat, ca persoană juridică, acea asociaţie, respectiv composesorat. A fost înfiinţată mult după termen", susţine Géza Bátori, primarul comunei Borş.

Cele 44 de familii au făcut recurs şi acum aşteaptă răspunsul final. Primarul spune că în condiţiile în care instanţa nu dă dreptate localnicilor, nu poate să le restituie terenurile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri