Un şantier numit Oradea. Pe 200 de străzi din oraş vor fi schimbate şi modernizate reţelele de canalizare

Data publicării:
retea apa

Compania de Apă Oradea a împărţit lucrările în cinci contracte. În cazul a două dintre ele muncitorii şi-au instalat utilajele pe străzile unde vor introduce reţele de apă ori canalizare. În şantier de află acum o mare parte din cartierele Nufărul, Oncea şi Podgoria, dar cea mai mare aglomeraţie este la intrarea în oraş dinspre Deva.


Anul acesta muncitorii vor lucra pe 62 de străzi, ceea ce înseamnă zeci de kilometri de reţele de apă şi canalizare înlocuite ori extinse. "Se vor reabilita ca reţele de apă 54,5 kilometri, ca extindere de reţele de apă 34,5 kilometri", spune Georgică Ignat, manager de proiect.

La acestea se mai adaugă 45 de kilometri de reţele de canalizare, astfel încât orădenii să aibă parte de servicii la standarde europene. Şoferii vor avea parte de cel puţin încă două veri de aglomeraţie. Şi asta pentru că lucrările pe ultima stradă unde se vor introduce reţele de apă şi canalizare vor fi finalizate abia la sfârşitul anului 2015.

Lucrările la cele 200 de străzi din Oradea trec de 12 milioane de euro, iar banii au fost obţinuţi din fonduri europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri