Zeci de copii de la o şcoală din Satu Mare s-au intoxicat, după ce au băut lapte

Data publicării:
intoxicati SM 230114

Zeci de copii s-au prezentat la dispensarul din comuna Odoreu cu vărsături şi dureri de burtă. Cadrele medicale de acolo au alertat Spitalul Judeţean din Satu Mare. Timp de două ore, ambulanţele de la spital şi de la SMURD au făcut mai multe drumuri între Odoreu şi Satu Mare.

"După ce au consumat laptele care se distribuie au început cam la zece minute, 15 minute, au început simptomele după ce au consumat laptele. S-au prezentat toţi la noi. Mi-am dat seama că este o problemă", spune Lucia Văleanu, medic la dispensarul din Odoreu.

"Primele măsuri luate au fost de oprire a consumului laptelui, colectarea tuturor pachetelor de lapte distribuite. Dintr-un număr de 375 de copii, am făcut o evaluare, 63 de copii au consumat, din păcate, din acel produs", susţine Dumitru Dorel Pop, primarul comunei Odoreu.

În urma investigaţiilor medicale, s-a decis ca trei copii să fie internaţi pe secţia de pediatrie a spitalului, iar alţi şapte să fie transferaţi la secţia de boli infecţioase. Alţii, au rămas la UPU sub supravegherea medicilor.

Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, a dispus sistarea temporară a furnizării laptelului în şcoli, până când se va stabili exact cauza toxiinfecţiei.

"Am presupus că de acolo, încă nu se ştie... nu s-a confirmat faptul că produsele lactate sunt cauza acestor simptome. Bănuim, iar acum aşteptăm analiza Direcţiei Sanitare Publice", spune Marius Ardelean, consilierul primarului din Odoreu.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi cei ai Consiliului Judeţean au prelevat probe din lotul suspect de lapte pentru a fi examinat. Laptele este furnizat la şcoala din Odoreu, în cadrul programului guvernamental „Cornul şi laptele", de o firmă din Timişoara.

redactor: Adrian Ciucuriţă
operator: Roland Zsurzsan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri