Au renunţat la repartitoarele de căldură, au trecut la plata agentului termic la comun

Data publicării:
repartitoare A

După ce şi-au instalat repartitoare în speranţa că vor plăti mai puţin, tot mai mulţi arădeni renunţă acum la ele. Doamna Ani, de exemplu, locuieşte într-un apartament cu două camere şi de când a renunţat la aceste aparate susţine că nu numai că nu mai stă în frig, dar are şi o factură la încălzire mai mică.

 

Aflăm că ”Toată lumea de pe scară nu o fost mulţumită, am renunţat la repartitoare pentru că plăteam şi cititul, plăteam şi căldura, şi la noi era frig veşnic în locuinţă. Şi atunci toată lumea se încălzea cu gazul. Plăteam gazul foarte mult că se încălzea la aragaze”. Şi nu este singura. Şi alţi locatari din alte blocuri au făcut la fel: ”Aşa s-a discutat pe aici că ar fi mai ieftin dacă suntem împreună. Deci să se plătească la comun”. - Şi, într-adevăr, e mai ieftin? ”Da, da, e mai ieftin. Cu cât? Cu 20 - 30 de lei e mai ieftin”.

 

Ei nu sunt scutiţi de plata cheltuielilor pe părţile comune, chiar dacă în apartament individual nu au consumat energie termică. Pe lângă asta, se adaugă şi preţurile cu cititul şi cu repartizarea valorilor din factura emisă pe ceasul de branşament”, ne precizează Dorina Lupşe, preşedintele Uniunii Locale a Asociaţilor Locative Arad.

În funcţie de suprafaţa apartamentului, dar şi dacă blocul este izolat termic, renunţarea la repartitoare poate reduce factura de la încălzire cu până la 30%, susţine Uniunea Asociaţiilor Locative din Arad.

reporter: Dan Codre
operator: Cristian Kovacs
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri