Covrigărie la Palatul Széchényi! Primăria Timişoara vrea să ia măsuri

Data publicării:
Palatul Szechenyi Timisoara 09
Palatul Szechenyi Timisoara 01
Palatul Szechenyi Timisoara 01


O amendă consistentă riscă să plătească administratorul pentru că a deschis o covrigărie într-un monument istoric
- Palatul Széchényi. Sute de covrigi se produc zilnic acolo unde în trecut primul arhitect-şef al oraşului, Lazslo Szekely, lucra la planurile de modernizare a Timişoarei.

Istoricul Ioan Haţegan ne spune despre Palatul Széchényi: "Este la capătul Corso-ului, celebrul Corso timişorean, aproape de Catedrală, şi dintre lucrurile mai interesante, la etajul 1 se mai văd niste perdele care datează din decembrie '89, şi de la care unul dintre cunoscuţii regizori timişoreni a filmat scenele acelea, cu lumea culcată pe burtă".

Acum, peste istorie s-a aşternut…. făină. La parterul Palatului Széchényi funcţionează o covrigărie. "Aici e vorba de o firmă care are autorizaţie de comerţ, dar nu de producţie, în clădirea aceasta", spune Traian Stoia, viceprimarul Timişoarei. Lipsa autorizaţiei de producţie nu i-a împiedicat pe patronii covrigăriei să instaleze cuptoare, care afumă pereţii imobilului istoric, spun autorităţile. "Mai mult ca sigur a avut un sprijin în Primărie, un înalt funcţionar public", susţine Stoia.

Patronul covrigăriei va plăti o amendă de 10.000 de lei pentru că funcţionează ilegal. "Urmează ca mâine să se prezinte la Poliţie, cu actele, au fost notificaţi, urmează să îi amendăm şi să îşi desfiinţeze ce e în afara legii", anunţă viceprimarul. 

Palatul Széchényi este situat în Piaţa Victoriei din Timişoara şi a fost construit între ani 1900 şi 1914. Palatul Széchényi este o bijuterie arhitecturală, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase palate din oraş.

Reporter: Adina Iriza
Editor web: Călin Ţenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri