Familia Bojin, audiată la Parchetul timișean. Președintele CJT: nu sunt contracte semnate de mine!

Data publicării:
bojin parchet

Soția lui Titu Bojin susține că ea s-a retras din firmă chiar înainte de parafarea contractelor, ca atare soțul ei nu are cum sa fie acuzat că i-ar favorizat firma.

La fel, a procedat și fiul ei cu retragerea. Ambii susțin că nu știau că firma nu a mai plătit impozite din 2009, tocmai că ei nu au nicio legătură cu actuala societate și nu cunosc detalii despre activitatea din acest moment a firmei, ce contracte mai are sau ce plăți nu s-au făcut către stat. Toate informațiile care au apărut în presă sunt ridicole și le prejudiciază, spun ei, imaginea.

 

UPDATE. La Parchet a ajuns, vineri după-amiaza, și Titu Bojin, pentru a fi audiat: ”Nu sunt contracte semnate de mine!”

Președintele Consiliului Județean Timiș nu a oferit nicio declarație înainte să intre, să discute cu anchetatorii, interesați de contractele încheiate de ”Apele Române” cu o firmă, care a aparținut familiei Bojin.

La ieșire, Titu Bojin a afirmat: ”Nu sunt contracte semnate de mine. Eu am fost chemat in calitate de fost director al Apelor Române. Acele contracte anchetate de procurori nu sunt semnate de mine. Scrie clar că acele contracte au fost semnate de Consiliul Director.

Am fost întrebat de cum s-au licitat acele contracte, de ce activitate a avut firma soției mele și fiului meu. Acea firmă care a făcut prejudiciul era un butic alimentar când familia mea era acționară. Soția și fiul s-a retras, iar Temadi a fost preluată de alte trei persoane, cele cercetate de procuror. S-a schimbat domeniul de activitate și s-a făcut cesiunea. În 2009 ne-au întrebat dacă vrem firma înapoi. Am zis să o luăm. Din 2010 le-am dat firma înapoi. Cifra de afaceri a firmei e mică. În jur de 5 milioane.

Eu sunt prieten cu cei trei, dar nu știu ce au făcut. Familia mea a venit în calitate de martor. Ei nu știu nimic esențial. Nu cred că e un dosar politic. E un simplu dosar economic. Sunt convins că se vor recupera banii”.

Avocatul lui, Gheorghe Oprea, l-a completat: ”Nu exista probe incriminatorii de niciun fel. Dacă existau probe, atunci calitatea procesuală ar fi fost alta. Nu există probe nici împotriva familiei domnului Bojin”. 

CITEȘTE ȘI Titu Bojin, reacție după ancheta care face valuri la ”Apele Române”: eu nu am niciun fel de problemă

Reporter: Gerhard Ernst
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri