Întâlnire menită să stingă... incendiul Robu - Stoia. USL Timiș nu se rupe, însă viceprimarului Timișoarei nu i se retrage sprijinul politic! 

Data publicării:
robu bojin



Le consider mai mult probleme personale, nu le putem considera neapărat politice, în relaţiile care sunt între cei doi. Sper să se găsească o soluţie ca cei doi, primar şi viceprimar, să îşi desfăşoare activitatea în mod normal şi în funcţie de atribuţiile pe care i le conferă legea fiecăruia”, afirmase zilele trecute Titu Bojin, președintele PSD Timiș. Bojin precizase atunci că ”retragerea sprijinului este dreptul partidului, nu se face la cererea unor colegi”, referindu-se la Robu, care ceruse această măsură pentru Stoia.

Adam Crăciunescu, preşedinte executiv al PSD Timiş, a luat poziție ulterior împotriva lui Robu, cel care ”a decis să încalce protocolul USL”: „Împreună pentru Timişoara” nu se poate traduce în „EU conduc Timişoara” și că ”eficienţa acţiunilor viceprimarului PSD pare să fie principalul motiv al „deranjului” domnului Robu, situaţie cu care nu putem fi de acord sub nici o formă”.

Nicolae Robu le-a răspuns: ”Am o dezamăgire când văd ca oameni importanți din PSD au transferat situația conflituală punctuală nepartinică în zona politicului! Nu cred că de la PNL a reacţionat cineva, nu am vorbit cu nimeni, nici cu Antonescu. E o decizie a mea în raport cu o persoană. Nu e corect ca toţi să vorbească despre un conflict în USL. Nu există un conflict între PSD şi PNL, ci eu am dezvăluit că persoana Traian Stoia nu poate lucra după regulile elementare de lucru în echipă”.

UPDATE. Întâlnirea dintre liderii USL s-a încheiat, a rezultat... un prim comunicat! Ceva-ceva, totuși, a răzbătut: USL Timiș nu se rupe, însă nici nu poate fi vorba despre retragerea sprijinului politic acordat, de către PSD, viceprimarului Traian Stoia 

Robu și Bojin au ieșit cu fețele... numai zâmbet, refuzând să facă vreo declarație în afara celor cuprinse în acest comunicat:

”Reprezentanții PNL și PSD Timiș au fost informați de dl primar Nicolae Robu asupra celor întâmplate în relația dintre dânsul și dl viceprimar Traian Stoia. Concluziile sunt următoarele:
1. Ambele partide consideră USL drept cel mai important proiect politic din România și își reiterează intreaga disponibilitate pentru perpetuarea și consolidarea sa;
2. Cele două partide vor prezenta mâine un comunicat comun cu deciziile luate”.

Grindeanu și Mocioalcă au susținut că USL nu este amenințat. Îi va fi retras sprijinul politic lui Traian Stoia? Crăciunescu a exclus acest lucru: ”Cum să... ”

CITEȘTE ȘI:

Robu solicită demisia lui Stoia! Primarul Timişoarei îl acuză pe viceprimar că-i ştirbeşte autoritatea

Furtună în USL Timiș! Pesedistul Adam Crăciunescu sare la liberalul Nicolae Robu

Reporter: Sorina Covlea
Editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri