Legea picnicului, ”arsă” pe gratare la Timișoara

Data publicării:
sag 01







Pădurea Verde e locul desemnat ca timișorenii să își arate talentul când e vorba de grătar.
Focurile se fac lângă pădure, iar spațial nu e amenajat decât în acte.





Ce spun cei abordați de echipa Digi24 Timișoara? ”Politia Locala patrulează cu scuterele… și atât”, ”Dacă, Doamne ferește, scap de sub control focul, nu îmi oferă nimeni nimic, niciun sprijin. Ce am, un flacon de apă? Sunt convins că nu pot să intervin”, ”Era nevoie de legea asta, doar că nu se respectă”. ”Nu prea e amenajat, sincer. Toalete nu sunt. Un singur container de gunoi și când am venit azi-dimineață a trebuit să strângem toată mizeria”.

 

Chiar dacă oamenii se plâng de mizerie, pentru autorități, spațiul e lună și bec! Nicoleta Popa, purtător de cuvânt al Poliției Locale Timișoara, susține că ”Există în Timișoara trei astfel de locații, însă nu au existat nereguli, fapt pentru care nu s-au aplicat sancțiuni contravenționale. Conform legii 24/2012, sancțiunile privind nerespectarea legii picnicului sunt între 100 și 50.000 de lei”.

 

 

Un alt loc de întâlnire al amatorilor de grătare e pe plaja râului Timiș, din comuna Șag. Și aici e haos, iar legea nu o respectă nimeni: ”Îți ia 5 lei intrarea, nu se asigură nici măcar un container unde să aruncăm gunoiul”, ”Unde e apă? Am bidoane acolo, trei bidoane cu apă”, Legea picnicului? ”Doar pe hârtie, totul e pe hârtie în țara asta”.

Venus Oprea, primarul comunei Șag, județul Timiș, a declarat prin telefon pentru Digi24 Timișoara: ”Doar noi suntem mai catolici decât Papa. Păi dacă legea este proastă, nici cetățenii nu pot să fie de acord cu ea. La noi, la Șag la plajă toată Timișoara vine să facă plajă. Să fie primarul paznic la fiecare cetățean care face un grătar și iese la iarbă verde? Păi nu doar primarul să amendeze, că primarul e primar, nu milițian. Noi, dacă îi amendăm, tot noi trebuie să recuperăm amenzile”.

 

Și chiar dacă, după fiecare grătar, munți de gunoaie rămân în natură, Garda de Mediu nu e prea harnică la amenzi. Zero sancțiuni au fost date în ultimele 12 luni.

reporter: Gerhald Ernst
operator: Alin Lungu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri