Munca, darul de Crăciun! Alături de cei aflați de serviciu 

Data publicării:
munca A

Atunci când alţii stau acasă şi petrec, taximetriştii se gândesc la profit: ”În familie ne-am împărțit, seara de Ajun e în familie, a doua zi de Crăciun e în familie, prima zi - când nu sunt mașini - și e de lucru sunt pe mașină”

Şi cum timpul dintre comenzi trebuie umplut cumva. Aşa se face că tabletele electronice cu jocuri sunt la mare concurenţă cu discuţiile dintre colegi. - Timpul cum îl omorâți? ”Citind, făcând rebus”. - Mai stați de vorbă cu colegii? ”Exact!”

La fel de căutate ca şi taximetrele sunt şi tramvaiele. În Arad, de exemplu, un vatman se poate considera privilegiat. E adevărat, merge la lucru când alţii se bucură de libere, dar programul şi mai ales ţinuta sunt total diferite. În acest zile nu mai este un simplu vatman, ci ajutorul lui Moş Crăciun: ”Pentru copii e o fericire, pentru noi... e altfel”, - Aţi fi preferat să fiţi acasă decât aici? ”Aş fi preferat să fiu acasă, dar trebuie să o facem şi pe asta”.

Şi angajații Aeroportului au venit la muncă: ”Nu este chiar o tragedie, Crăciunul pentru mine este după ora 19, când ajung acasă, și voi fi lângă familie”.

Şi florarii şi-au ţinut tarabele deschise chiar dacă sunt zile de sărbătoare: ”În fiecare an știu că suntem aici”. - Al câtelea Crăciun în piață? ”Al patrulea. De abia aștept să ajung acasă să mănânc un cozonac fierbinte, o ciorbiță”.

Mulți din cei care au lucrat de Crăciun spun că și de Revelion vor fi pe baricade.

reporter: Gerhald Ernst / Dan Codre
operator: Dan Șoșdean / Cristian Kovacs
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri