Ograda cu ateliere la... Muzeul Satului Bănățean din Timișoara

Data publicării:
muzeul satului 04

 

 

Pentru 24 de ore, ograda de la Muzeul Satului Bănățean s-a transformat într-un incubator de idei. Au preluat ștafeta meșterii făurari care au susținut ateliere de lucru. De la origami până la flori din materiale textile, tehnica șervețelului și croșetat, timișorenii au putut deprinde din tot ce înseamnă lucrul manual: „Bine, fac un cocor sau cel puțin mă chinui.E ok. E foarte fain eu sunt și voluntar aici”, „Păi îmi place. Mi se pare fain. Ce ți-a plăcut cel mai mult din ce ai făcut azi aici ? Păi mi-a plăcut să fac floricele astea”, „Totul e super. Nu mă așteptam să fie totul așa fain, sincer”.

 

 

Timișorenii care au trecut pragul Muzeului Satului Bănățean au descoperit tainele limbii japoneze și au putut participa la un training de dezvoltare personală.

„Vrem să aducem lumea la nivelul de cunoaștere a ceea ce se întâmplă aici, de a cunoaște ideea, conceptul de incubator, de a da nas în nas cu meșteri, cu pasiuni, cu talente, cu ateliere, cu concerte cu tot ceea ce se poate da nas in nas”, a declarat, pentru Digi24 Timișoara, Ioana Imbrescu - organizator.

 

 

Peste 150 de bănățeni au exersat sâmbătă, la Muzeul Satului Bănățean, mersul... pe sfoară. Se numește slack-line, iar profesor le-a fost George. E student și se luptă cu gravitația de mai bine de un an: „Frumos,frumos.E o activitate faină. Îmi plac oamenii de aici, îmi plac activitățile pe care au reușit să le facă”.

Concertele unor tineri timișoreni au închis coperta festivalului.Nu au lipsit jocurile și bătaia cu apă. Totul pentru a face, din spațiul verde de la Muzeul Satului Bănățean, ograda în care fiecare poate învăța pe oricine, orice.

Operator: George Stefaniță
Reporter: Ioana Sapianu
Editor web: Călin Țenche
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri