Percheziții într-un dosar de cămătărie. Printre cei vizaţi, Sorin Udrea și Adrian Cocoană

Data publicării:
N08 perchezitii camatarie TEL icon

Potrivit procurorilor, timp de patru ani aceștia au făcut o avere de pe urma oamenilor pe care îi împrumutau cu dobânzi de până la 1000 la sută. În această perioadă, în conturi le-au intrat două milioane de euro, bani cu care ar fi prejudiciat statul, susțin anchetatorii. Așa se face că, procurorii DIICOT și poliţiştii de Frontieră au făcut, în această dimineaţă, zeci de percheziţii pentru a da de urma celor implicaţi în acest dosar.

În total, poliţiştii de frontieră au efectuat 33 de percheziții la locuințele suspecților, unde au căutat mai multe documente care să le dovedească vinovăția. Ei sunt acuzați de cămătărie. Suspecții dădeau împrumut bani cu dobândă și îi obligau pe cei care luau împrumuturile să întocmeasca documente prin care se angajau să le cedeze apartamentele dacă nu le restituiau la timp împrumutul. Dobânzile puteau ajunge și până la 1.000 la sută în cazul în care se depășea termenul de restituire.

Doi dintre suspecţii vizaţi de aceste descinderi sunt binecunoscuţi atât în rândul anchetatorilor, cât şi pentru publicul din toată ţara. Adrian Cocoană a spulberat cu Ferrari-ul său, în 2008, un tânăr care se afla pe trotuar împreună cu prietena sa. Deşi medic la acea dată, Cocoană şi-a abandonat victima şi bolidul şi a fugit de la locul accidentului. Al doilea suspect, Sorin Udrea, a devenit cunoscut în toată ţara după ce, în vara anului trecut, a fost ridicat de pe un stadion de la marginea Timişoarei, în urma unei acţiuni de amploare a trupelor antitero.

Imaginile, desprinse parcă dintr-un film de acţiune, au fost surprinse în iunie anul trecut, pe un stadion din Timişoara. Trupele antitero au întrerupt meciul, i-au pus la pământ pe cei 22 de jucători de pe teren, dar şi pe cei aflaţi pe băncile de rezerve în frunte cu stafurile tehnice. Pe cei pe care îi căutau i-au găsit însă în tribune: Sorin Udrea, unul dintre liderii lumii interlope din Timişoara şi câţiva dintre oamenii lui. Cu numai câteva zile înainte de intervenţie, trei dintre oamenii lui Sorin Udrea s-au luat la bătaie într-un bar din oraş cu membrii unei bande rivale. În altercaţie, un tânăr de 23 de ani a ajuns la spital în stare gravă, cu o sabie înfiptă în umăr.

Şapte suspecţi au fost audiaţi şi reţinuţi, printre care şi Sorin Udrea. Au fost acuzaţi de constituirea unui grup infractional organizat, ultraj, tentativă de omor, tâlhărie, șantaj și contrabandă. Sorin Udrea şi alţi doi bărbaţi au stat patru luni şi jumătate în arest, apoi eliberaţi. Sorin Udrea, supranumit "Stăpânul oraşului", este în atenţia anchetatorilor încă din anul 2011, când a fost prins având la el o carabină cu amortizor care aparţinea unui poliţist.

Adrian Cocoană este cunoscut sub numele de "ucigaşul cu Ferrari", după ce, în 2008, a omorât un tânăr pe trotuar, a rănit-o pe prietena acestuia şi a fugit de la locul accidentului.A fost condamnat la patru ani de închisoare în 2011, însă a fost un deţinut model, susţin reprezentanţii Penitenciarului din Timişoara, care l-au şi recomandat pentru eliberare. În septembrie 2013, după ce a ispăşit doar două treimi din pedeapsă, a ieşit pe poarta penitenciarului.

Reporter: Raluca Popa
Operatori: Viorel Jiva, Adrian Ionescu
Editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri