Piept de rață cu spumă de portocale

Data publicării:
rata

Pieptul de rață, portocalele, zmeura și țelina pot face dintr-un prânz banal, un adevărat festin culinar. Acest fel de mâncare se pregătește cu desăvârșire în restaurate, însă rezultatul merită orice și poate fi gătit și în confortul bucătăriei proprii. 

0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

Pentru acest preparat avem nevoie de următoarele ingrediente: piept de rață, țelină, lapte, unt, ceapă albă, cognac, zmeură, zeamă de portocală, zahăr, lecitină de soia,
cimbrișor, sare afumată, piper și puțin ulei.

"Începem cu legumele pentru piure. Într-o cratiță se pune ceapa cu puțin ulei și se călește până când aceasta devine translucentă, apoi se adaugă și țelina. Legumele se sting cu puțin cognac."

Lăsăm legumele deoparte să fiarbă și ne ocupăm de pieptul de rață pe care îl punem la tigaie.

"Putem să punem apă se pune la fiert și o să punem pentru un plus de gust și niște lapte ca să fie mai gustos."

Lăsăm pieptul în tigaie pentru 5 minute, cât să se opească grăsimea și să se formeze o crustă.

"Când punem rața nu trebuie să avem tigaia încinsă li tot timpul rața trebuie pusă cu pielea în jos, pentru că pielea are foarte multă grăsime și trebuie să își lase grăsimea, nu trebuie să punem ulei pentru că deja ea este mai grasă."

Între timp, pregătim spuma de portocale care îmbogățește preparatul.

"Stingem rața cu cognac o să o flambăm. Și acum o băgăm în cuptor. La 180 de grade cam 6-7 minute."

Preparatul se așează în farfurie, tăiem pieptul de rață și îl așezăm pe sosul de zmeură, apoi cu ajutorul unui poș punem piureul de țelină.

"Aici am pus portocala am pus și lecitina între timp și o blendăm să facem spumă. Scoatem și rața. Putem să o gătim bine făcută, putem să o gătim medie, mediu în sânge la preferința fiecăruia putem să gătim. Noi am ales să o gătim medie."

După ce preparatul este deja în farfurie putem să îi chemăm pe cei dragi la masă.

"Acesta este produsul finit, avem pieptul de rață cu piure de țelină cu zmeură și spumă de porocală. Poftă bună", spuneCodruț Murgu - chef bucătar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cum funcționează și ce beneficii oferă noile buletine cu cip. Ce avantaje au posesorii
Digi FM
Meghan Markle, imagine rară cu fiica ei, prințesa Lilibet: „Sărbătorim prima zi de primăvară!”
Pro FM
Katy Perry, siluetă tot mai subțire la câteva săptămâni de când a reacționat la zvonurile despre utilizarea...
Film Now
Adevărul despre relația actriței Aubrey Plaza cu Jeff Baena. Cei doi erau despărțiți cu luni înainte de...
Adevarul
Povestea cutremurătoare a unei eleve de 10 ani: „Am fost violată... o mașină a oprit și trei adolescenți...
Newsweek
Ce pensie primești după 15 ani de muncă, stagiul minim obligatoriu în România? Suma, de infarct
Digi FM
Mitică Dragomir, dezvăluiri despre divorțul lui Dan Șucu: „Nu e normal să îi dai soției tale jumătate din...
Digi World
Salvia și rozmarinul, mai mult decât arome în preparate culinare. Ar putea fi cheia tratării unei boli grave
Digi Animal World
Autoritățile au crezut că au găsit un vultur rănit, dar când l-au analizat, au izbucnit în râs. Ce avea, de...
Film Now
Femeia care îi e aproape lui Kevin Costner, în urma divorțului de Christine. Acum 30 de ani, el îi plătea 80...
UTV
Mădălina Ghenea a defilat în lenjerie intimă pe străzile din New York. Actrița a întors toate privirile