Pietonii neatenţi, în topul accidentelor de circulație din Timiș

Data publicării:
pietoni 1



Nenumăratele avertismente ale poliţiştilor date de-a lungul anilor, dar şi numărul în tot mai mare al accidentelor în care sunt implicaţi pietoni nu par să-i oprească pe timişoreni să traverseze neregulamentar.
Fiecare dintre ei cunoaşte regulile, însă frica nu este suficientă pentru a le şi respecta.

Nu ştiţi că e periculos?, e întrebată una din persoanele care au traversat neregulamentar. Răspuns stupefiant: ”Nu, pentru mine nu e”.

În Timiş, spun poliţiştii, aproape în fiecare săptămână are loc un accident în care sunt implicaţi pietoni, cei mai mulţi fiind copii sau persoane în vârstă. Chiar dacă în cele mai multe cazuri, vinovaţi sunt găsiţi şoferii neatenţi, situaţiile în care chiar pietonii provoacă accidente nu sunt deloc rare.

Ancuţa Morariu, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, a declarat pentru Digi24 Timișoara: ”În primele 7 luni ale anului 2013, la nivelul județului Tiumiș au fost înregistrate 95 de accidente rutiere în care au fost implicați pietoni. În urma accidentelor, au rezultate șase decese și 30 de persoane rănite”.

Pentru a-i determina pe şoferi să încetinească, autorităţile locale din Timişoara au montat mai multe calmatoare în apropierea trecerilor de pietoni. Dar chiar şi aşa, şi cei care trec strada au obligaţia să se asigure.

reporter: Maria Rohnean
operator: George Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri