Primii miei din acest an | Mieii fătaţi prea devreme, mai ieftini

Data publicării:
miei

Mai sunt trei luni până la Paşte, dar primii miei au venit deja pe lume la Diniaş, în apropiere de Timişoara. Asta va face ca preţul cărnii să scadă mult, spun fermierii, pentru că mieii vor creşte prea mult până când vor trebui sacrificaţi.

0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

Florin Vaşcu creşte oi din rasa raţca de mai bine de 10 de ani. Carnea lor este mai gustoasă şi mai sănătoasă, spune fermierul.

"Ținând cont că carnea de miel are un conținut proteic foarte ridicat și ținând cont de conținutul de colesterol care ajunge la 100 de mg la 100 de grame, acesta coboară apropae la 50. Nu e o carne foarte grasă", spune Florin Vașcu- fermier.

Problema de care se lovesc fermierii în acest an este că mieii fătaţi acum vor fi prea mari în preajma sărbătorilor pascale, iar carnea nu este la fel de fragedă, ceea ce face ca preţul cărnii să scadă cu cel puţin doi lei pe kilogram. Cu toate acestea, producătorii au clienții fideli.

"Vor crește, asta este una din probleme. Mielul nu trebuie să aibă mai puțin de 9 săptămâni. Trebuie să aibă 4-5 km la fătare, iar la tăiere trebuie să ajungem la 10-14 kilograme. Kilogramul de carne, zic că undeva la 20 de lei va fi . Anul trecut a fost mai ridicat. Deja au început să se înscrie pe listă consumatorii mei tradiționali, clienții fideli", continuă Florin Vașcu.

Mulți dintre consumatori aleg să cumpere carnea de miel din piață şi nu direct de la producător.

"Cam repede au apărut, acum nu știu dacă au calitatea bună de mâncat. La preț sunt accesibil. Din piață, mai sigur, te uiți la ei îi verifici, dacă e bun."

"Dacă ar veni producătorul să vândă aici rezonabil, nu la 40-50 de lei kilogramul, că până la Paști atât o să se facă."

"Nu prea mâncăm miel, iar ce e în piață nu îmi place, sunt puțini care arată proaspăt. Iar prețurile? Cred că sunt mai bune decât la magazin."

Fermierul din Diniaş, are în total 500 de oi. 250 dintre ele sunt gata să fete în perioada următoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Brigitte Macron, divorţ de preşedintele Franţei, după întâlnirea cu Kate Middleton. Semnele care au prevăzut...
Digi FM
Monica Anghel, reacție după ce a fost victima unei fraude cu inteligență artificială: „Mi-au furat imaginea...
Pro FM
Cum arată vacanța perfectă pentru Andrea Bocelli și soția lui, Veronica: „Nu căutăm neapărat orizonturile...
Film Now
Cum arată actorul din Young Sheldon la 17 ani. A devenit faimos la 8 ani, vorbește mai multe limbi și are...
Adevarul
Fost ofițer SRI, despre o tehnică inedită de vânzare a apartamentelor: „Sunt chestii psihologice la care noi...
Newsweek
De ce pensiile speciale vor rămâne mai mari de 20.000 lei/lună? Ministrul justiției a făcut anunțul
BUCURESTI - PRESEDINTE - CONSULTARI CU PARTIDELE - 19 IUN 2025
Moşteanu nu susține introducerea serviciului militar obligatoriu: „România are nevoie de o armată...
Digi World
Cod roșu pentru organism. Cum îți poate afecta inima căldura extremă din timpul verii
Digi Animal World
Teroare pe străzile din Pakistan. Momentul când un leu de companie a evadat și a atacat o mamă și doi copii
Film Now
Logodnica lui Jason Statham, abdomen cu pătrățele, pe iaht, în Positano. Starul filmelor de acțiune, cum nu...
UTV
Marilu și-ar fi pierdut viza de Australia după ce Iustin a postat clipul controversat pe Instagram