Roadele toamnei, la discreție pentru cei care au vizitat, în weekend, Muzeul Satului Bănățean

Data publicării:
Roadele Toamnei Timisoara colaj A


Gogoșari, ardei, conopidă, mere, dar și renumita pită de Pecica, must și vin de Recaș, brânzeturi și miere.
Toate s-au regăsit la Muzeul Satului Bănățean în acest weekend, iar oamenii au venit ca la piață, mai ales că au auzit de prețurile convenabile pe care le-au stabilit producătorii. La fața locului însă, unii nu au găsit tocmai ce au dorit, cel puțin în privința anumitor produse, așa că au preferat să se uite: ”Am venit să vedem și (am ieșit - n.r.) un pic la plimbare”, ”Am venit pentru că am văzut reclamă că este Ziua Recoltei și am venit să vedem”, ”(Prețuri - n.r.) destul de mari față de piață, să știți. Am fost în Badea Cârțan și erau 4,50 (de lei kilogramul - n.r.) gogoșarii”.

Roadele Toamnei Timisoara 01
Roadele Toamnei Timisoara 01


Producătorii explică: unele produse sunt mai ieftine, altele mai scumpe. Depinde de cât de multe sunt aduse la piață și care au fost cheltuielile de producție anul acesta. De exemplu, merele se pot găsi și la un leu kilogramul, dar conopida este 5 lei, ca la piață. Unii au mai făcut și reduceri de preț față de sâmbătă, pentru a-și vinde marfa. Producătorul Lucian Mărghitan ne vorbește de prețuri: ”Sunt un pic mai mici ca și prețurile din piață, nu foarte mici. Asta e. Prețurile cu care producem noi sunt destul de mari. Nu ne putem compara cu marfa adusă de afară”.

Producătorii au venit chiar și din alte zone ale țării pentru a-și vinde produsele. Prima ediție a ”Roadelor toamnei” a avut loc în 1990. La ediția acestui an, organizatorii au fost Consiliul Județean Timișoara, Centrul de Cultură și Arte Timiș și bineînțeles, gazda, Muzeul Satului Bănățean Timișoara. 

Reporter: Ioana Sapianu
Operator: Dan Șoșdean
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri