Timişoara: parc plin de gunoaie, resuscitat de voluntari

Data publicării:
colaj gunoi 2



Mănuşi, saci şi multă voinţă. Acestea au fost armele voluntarilor în lupta cu gunoaiele în acest parc din Timișoara.
Cei mai harnici ecologişti s-au dovedit a fi copii. Raul şi Iulian, la cei câţiva anişori au făcut mai mult decât zeci de adulţi, care trec în fiecare zi prin zonă nepăsători la focarul de infecţie din parc.



Cristina Ancău, de la Asociaţia Familia Verde, ne explică: ”Al meu e învățat deja că nimic nu se aruncă pe jos, trebuie să aperi natura și atunci totul se aruncă la gunoi”.

Exemplul copiilor a fost unul bun şi pentru părinţi. Mai ales că spaţiul e singurul loc unde micuţii se pot juca în zonă.

 

Parcul din  Timișoara - zona Lipovei nu se află în patrimoniul municipalităţii, spun reprezentanţii Primăriei, dar asta nu schimbă situaţia sutelor de locatari din zonă, care trebuie să suporte mizeria şi mirosul în fiecare zi: ”Ce se aruncă cel mai mult? Peturi și sticle”, ”E și sârmă ghimpată, de se tăiau copii”.

Zeci de oameni fără adăpost îşi petrec noaptea în acest parc din Timișoara. Şi chiar dacă sunt în mare parte răspunzători pentru mizeria pe care o fac, astăzi, nu s-au sinchisit să ajute voluntarii.



 

”Parcul arăta jalnic la prima vedere, era plin de peturi, lubeniță stricată, șervețele, mucuri de țigară. Am încercat să strângem cea mai mare parte din această mizerie”, ne-a precizat Marius Huțanu, de la Asociaţia Familia Verde.

 



 

Conform reprezentanţiilor Poliţiei Locale Timişoara, pe numele actualului proprietar a fost emisă o somaţie, în urmă cu mai puţin de o lună, pentru a curăţa zona. Voluntarii împreună cu locatarii din zonă au rezolvat însă problema mai repede decât autorităţile.

În acest moment, spaţiul din imediata vecinătate a pieţei din cartierul Lipovei este obiectul unei negocieri între municipalitate şi proprietar. Asta, pentru a readuce parcul în patrimoniul oraşului şi a-l moderniza pentru sutele de copii din zonă. În total, în cartierul Lipovei din Timișoara locuiesc peste 30.000 de timişoreni.

Reporter Sorina Covlea
Operator Alin Lungu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri