Hotelul de Gheață, rezervat înainte să fie construit

Data publicării:
HOTEL GHEATA

Nicio cameră nu mai este disponibilă în Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, nici pentru Crăciun și nici pentru Revelion. Turiștii și-au plătit în avans cazările de Sărbători aici, deși constructorii nici măcar nu s-au apucat să taie blocurile de gheață. Sunt, însă, semne bune. La Bâlea, temperaturile au scăzut sub zero grade, iar stratul de zăpadă măsoară 15 centimetri.

Este iarnă în toată regula la Bâlea Lac, iar primii care se bucură de noul sezon sunt chiar angajații de la cele două cabane din zonă.

Vremea este excelentă pentru amatorii de plimbări la altitudine. Turiștii care se aventurează aici cu telecabina spun că exact asta au și căutat.

"Să vedem zăpadă, multă zăpadă. Am avut noroc că a nins azi-noapte și... e bine", turist.

Nu este, însă, suficient de frig pentru ca muncitorii să se apuce de construcția Hotelului de Gheață.

"Lacul nu este încă suficient de bine înghețat, astfel încât constructorii să poată extrage blocurile necesare viitoarei construcții. Este nevoie, spun ei, de temperaturi de sub minus 10 grade Celsius. Abia apoi se vor apuca de noul hotel, care va fi construit în această zonă", Adela Mohanu, reporter Digi24.

Turiștii spun că abia așteaptă să vadă cum va arăta hotelul anul acesta, deși puțini s-ar aventura să petreacă o noapte într-o cameră în care temperatura nu ajunge la valori pozitive.

"Să stăm acolo, nu. Să-l vizităm", turist.

Mult mai temerari sunt tuirștii străini. Aceștia au rezervat toate camerele Hotelului, atât pentru Crăciun, cât și pentru Revelion. Cei mai fideli clienți sunt britanicii.

"Anul acesta, am ales ca temă Hollywood, așa că magia Hollywood-ului va urca la peste 2.000 de metri altitudine. Vom avea o cameră Marilyn Monroe, o cameră Michael Jackson, Frozen Mordor, Titanic by Ice. Vor fi 14 camere, zic eu, extrem de interesante", Lidia Bădilă, PR Hotelul de Gheață. 

Construcția Hotelului de Gheață va începe, cel mai probabil, peste trei săptămâni. După Anul Nou, la Bâlea Lac vor fi construite și trei igloo-uri.

Reporter: Adela Mohanu
Imagine: Lucian Sandu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri