Investiţii reluate în staţiunea Parâng

Cele 2,6 milioane de lei repartizate de autoritatea națională pentru turism primăriei Petroșani și-au găsit rapid utilitatea. Banii vor fi investiți în dotări menite să asigure starea bună a pârtiilor începând cu această iarnă.
„Se vor achiziționa pompe pentru bazinul de apă și cinci tunuri de zăpadă pentru pârtiile care deservesc noul telescaun”, explică Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.
Proiectul domeniul schiabil din Petroșani a început în urmă cu șapte ani. Calculele făcute atunci arătau că este nevoie de aproape 70 de milioane de euro pentru ca zona să fie tranformată total.
„În tot acest timp însă, de la guvern au venit foarte puțini bani. Potrivit primăriei Petroșani, până acum din proiect s-a realizat doar 20%, iar jumătate din banii necesari lucrărilor au fost alocați de la bugetul local” - Andrada Velciov, reporter Digi24 Timișoara.
În medie, în Parâng ajung în sezonul rece aproximativ 1500 de turiști în fiecare weekend. Deși drumul până în stațiune nu este asfaltat, schiorii pot urca pe munte cu unul dintre cele 2 telescaune. Odată ajunși la peste 1400 de metri, ei au la dispoziție șapte pârtii cu o lungime totală de peste opt km.
„Sezonul de iarnă merge bine, și cu investiția asta de care discutam, clar va merge și mai bine. Cel puțin 30%, dacă nu mai bine, va asigura creșterea numărului de turiști pe zona Parâng”, admite Paul Ponyiczky, administratorul stațiunii Parâng.
„Dacă se dezvoltă Parângul mai ceva ca Straja, atunci turismul în Valea Jiului se poate numi într-adevăr turism, altfel nu.”
„Noi să sperăm că va fi bine pentru noi ăștia care locuim aici, și pentru ei, turiștii aduc bani? Aduc bani, că altceva ce să facă.”
Domeniul schiabil din Parâng ar urma să se întindă pe o suprafață de 150 de hectare. Aici ar trebui să fie 17 pârtii cu o lungime de 30 de km. Și tot spre masivul Parâng ar urma să fie construită, conform proiectului, și o telegondolă.
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News
Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv. Utilizarea profilurilor pentru selectarea conținutului personalizat. Dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor. Măsurarea performanței reclamelor. Utilizarea profilurilor pentru selectarea publicității personalizate. Crearea profilurilor de conținut personalizat. Crearea profilurilor pentru publicitate personalizată. Măsurarea performanței conținutului. Înțelegerea publicului prin statistici sau combinații de date din surse diferite. Utilizarea de date limitate pentru a selecta publicitatea. Utilizarea datelor limitate pentru a selecta conținutul. Date precise de geolocație și identificarea prin scanarea dispozitivului.