Lucrare marca Dorel de România

Data publicării:
dorel

Lucrare marca Dorel de România. S-a întâmplat în Timiş, unde o echipă de muncitori, care reabilita un pod peste râul Timişana, a dărâmat, din greșeală, un pilon al podului.  Pe cel bun. De cel cu probleme nu s-au atins. Firesc, acum lucrarea trebuie refăcută. Problema este că firma constructoare a intrat în insolvență, iar primăria Boldur trebuie să caute alți muncitori, care să termine lucrarea. Între timp, locuitorii care se foloseau de acel pod sunt nevoiți să facă un ocol de aproape 8 kilometri pentru a ajunge în comuna unde este școala şi primăria.

Modernizarea podului ce leagă satul Ohaba Forgaci, de comuna Boldur a început în 2017. Spre finalul anului, peste noapte, un pilon s-a prăbușit. Din vina muncitorilor, spun autoritățile.

 ”S-a dărâmat pila nr 2, cum se spune în documentație. Părerea mea, o eroare tehnică. Eu numai aşa o numesc, nu cred că se poate numi altfel. O săpat. Trebuia consolidat ca pila nr 1. În momentul acela s-a găsit o pungă de nisip, un strat de nisip care a cedat şi s-a prăbușit ”, a declarat Viorel Berci, viceprimarul comunei Boldur.

În decembrie, când trebuia să fie gata lucrarea, firma constructoare a intrat în insolventă. Asta, după ce a primit 100.000 de lei pentru ceea ce a construit. Acum, podul va fi refăcut de un alt constructor, care va mai încasa 350.000 de lei.

”Podul pe jumătate construit stă aşa de mai bine de 6 luni de când s-a prăbușit pilonul. Asta este o problemă majoră pentru cei 600 de locuitori ai satului Ohaba Forgaci pentru că pe aici e legătura directă cu centrul administrativ al comunei”, relatează Caterina Ledrer, jurnalist Digi24 Timișoara.

Doar agricultorii se încumetă să treacă râul prin apă în lipsa podului.

Ceilalți șoferi fac cale întoarsă. Pe ei îi așteaptă un ocol de aproximativ 8 kilometri până la Boldur.

”(Reporter:  Acum, dacă trebuie s ă mergeți la Boldur pentru o problemă administrativă, pe unde mergeți?) Prin Jabăr. (Reporter: Ce înseamnă asta, ce ocol?)Un ocol de 7 kilometri în plus”, a declarat un șofer.

Problema oamenilor este că ruta ocolitoare presupune un drum vechi, plin de gropi şi denivelări. Autoritățile comunei Boldur spun că, odată reluate lucrările, podul ar putea fi gata în 4 luni. Lucrările, în valoare de 450.000 sunt plătire din bugetul comunei.

reporter: Caterina Ledrer/ operator: George Ştefăniţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri