Anevrismul cerebral a fost tratat, în premieră, cu un dispozitiv intrasacular în sistemul privat din România

Data actualizării: Data publicării:
dr cristian mihalea
Dr. Cristian Mihalea, medic primar Radiologie - imagistică medicală

Anevrismul cerebral a fost tratat, în premieră, cu un dispozitiv intrasacular în sistemul privat din România. Este vorba de utilizarea unui tip de dispozitiv inovator, cu avantaje mari pentru pacienți. Procedura de neuroradiologie intervențională a fost realizată de o echipă condusă de dr. Cristian Mihalea și conferentiar doctor Bogdan Popa. Dr. Cristian Mihalea ne dă detalii.

Anevrismul cerebral este o afecțiune periculoasă și trebuie tratat cu promptitudine. În caz de ruptură, poate provoca o hemoragie cerebrală masivă, care duce la deces sau la sechele neurologice permanente. Pentru a preveni această complicație, mai frecventă în cazul pacienților tineri, este important ca anevrismele intracraniene să fie descoperite și excluse din circulație cât mai repede.

Modern, anevrismele cerebrale pot fi tratate prin proceduri endovasculare minim invazive de neuroradiologie intervențională, cu ajutorul unui angiograf ultraperformant, de către medici supraspecializați în acest domeniu. Intervenția presupune doar o mică incizie în artera femurală, pentru introducerea cateterului care va fi deplasat apoi până la nivelul anevrismului, unde va fi montat apoi un stent sau un alt dispozitiv special, pentru a ca sângele să ocolească zona deformată a peretelui arterial. Acest tip de intervenție implică riscuri reduse și o durată scurtă de spitalizare, cu o recuperare foarte rapidă a pacientului.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri