Brahiterapia este o metodă eficientă de tratament împotriva cancerului. Când este indicată această procedură

Data publicării:
dr. Sorin Bogdan, medic specialist radioterapie, cu competență în brahiterapie

Brahiterapia este o metodă eficientă de tratament împotriva cancerului. Cum se realizează și când este indicată această procedură, discutăm cu dr. Sorin Bogdan, medic specialist radioterapie, cu competență în brahiterapie.

Brahiterapia este o metodă de radioterapie utilizată în tratamentul cancerului, în care doza de radiații este administrată intern, direct la nivelul tumorii sau în imediata vecinătate a acesteia, astfel încât țesuturile sănătoase din preajma tumorii să nu fie afectate. Sunt mai multe tipuri de brahiterapie utilizate în prezent, cea interstițială, în care sursa radioactivă este plasată direct în țesutul tumoral, fiind metoda preferată datorită eficacității sale și a profilului de siguranță favorabil.

Principalele indicații ale brahiterapiei sunt reprezentate de cancerele ginecologice: cancerul de col uterin, cancerul de endometru, cancerul vaginal, dar metoda mai poate fi utilizată cu succes și în alte localizări maligne. Brahiterapia poate fi utilizată în combinație cu alte metode de tratament, precum chirurgia oncologică, chimioterapia, imunoterapia și tratamentul de precizie, la recomandarea comisiei oncologice multidisciplinare.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri