Ce este fotoprotecția și când este indicată

Data actualizării: Data publicării:
dr. Rodica Badea, medic specialist dermato-venerologie

Fotoprotecția, adică utilizarea unor produse pentru a proteja pielea de expunerea la radiația ultravioletă, este necesară pentru fiecare dintre noi. Când este indicată fotoprotecția, cum alegem produsele cu factor de protecție solară (SPF) și cum le aplicăm pe piele aflăm de la dr. Rodica Badea, medic specialist dermato-venerologie.

Fotoprotecția este necesară pentru a proteja pielea de radiațiile ultraviolete. Sub acțiunea acestui tip de radiație, celulele pielii pot degenera, ducând la apariția unui cancer de piele. S-a dovedit științific faptul că utilizarea cu regularitate a unor produse cu factor de protecție solară reduce efectul nociv al radiației solare asupra pielii, inclusiv riscul de cancer cu celule scuamoase sau de melanom.

Melanomul este un tip de cancer de piele ce se formează din celulele ce produc pigmentul care colorează pielea, numite melanocite. Despre melanom se poate spune că este cel mai agresiv tip de cancer cutanat, cu o rată mare de metastazare, adică de diseminare în organism. Cu toate acestea, numeroase tratamente oncologice moderne au crescut speranța de viață a pacienților cu melanom, chiar și în cazurile în care există deja metastaze.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri