Cum acționează terapiile oncologice sistemice

Data actualizării: Data publicării:
Fabiana_Moise

În cele mai multe cazuri, tratamentul cancerului se face multimodal, combinând mai multe tipuri de terapii. Acestea pot acționa local, direct asupra tumorii, sau sistemic, asupra unor eventuale celule tumorale răspândite în organism. Despre tratamentele sistemice aflăm mai mult de la Dr. Fabiana Moise, medic specialist oncologie medicală.

0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

Principalele modalități de tratament sistemic sunt chimioterapia, imunoterapia și terapiile țintite, cărora li se poate adăuga, în anumite tipuri de boală, și hormonoterapia. Fiecare din aceste modalități acționează specific. Astfel, prin chimioterapie se încearcă distrugerea celulelor tumorale prin interceptarea fazelor de multiplicare celulară. Imunoterapia vizează activarea mecanismelor de apărare imună proprii ale organismului, iar terapiile țintite acționează doar asupra unor anumite tipuri de celule tumorale, care exprimă pe suprafață niște markeri specifici.

Este important ca decizia de tratament pentru cancer să fie discutată în comisia oncologică multidisciplinară, din care fac parte oncologi, radioterapeuți, chirurgi, imagiști și anatomopatologi, pentru ca toți acești medici să stabilească împreună cele mai bune recomandări pentru fiecare pacient în parte, pe baza celor mai noi dovezi medicale existente. Accesul la terapiile oncologice moderne este esențial pentru obținerea celor mai bune rezultate.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Editor : A.D.V.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri