Ecografia este metoda imagistică utilizată cel mai frecvent pentru evaluarea inimii. Când este indicată această investigație

Data publicării:
dr. Mădălina Cojocaru, medic specialist cardiologie.

Ecografia este metoda imagistică utilizată cel mai frecvent pentru evaluarea inimii. Cum se realizează această investigație, când este indicată și ce informații furnizează medicul aflăm de la dr. Mădălina Cojocaru, medic specialist cardiologie.

Ecocardiografia transtoracică este o investigație utilizată foarte frecvent deoarece are avantajul că este complet neinvazivă, poate fi realizată în cabinetul de consultații și furnizează informații foarte valoroase despre structura și activitatea inimii. Există și metode speciale de investigație ecografică a inimii, precum ecocardiografia transesofagiană sau ecografia de stres, care sunt efectuate în condiții speciale.

Pentru evaluarea completă a inimii, medicul cardiolog poate indica și examene avansate precum CT și angio-CT, RMN și angio-RM, coronarografie și scintigrafie miocardică. Fiecare dintre aceste investigații are rolul său și furnizează informații valoroase despre structura și funcționarea inimii și va fi indicată de medicul cardiolog sau de chirurgul cardiovascular, după caz.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri