ERCP, procedura avansată de endoscopie intervențională realizată sub control radiologic. Cum îi ajută investigația pe pacienți

Data publicării:
prof. dr. Gabriel Constantinescu, medic primar gastroenterologie și medicină internă

ERCP este o procedură endoscopică avansată pentru diagnosticul diverselor afecțiuni ale căilor biliare și pancreatice. Investigația permite medicului și realizarea unor tratamente de mare finețe la acest nivel. Aflăm mai mult despre această procedură de la prof. dr. Gabriel Constantinescu, medic primar gastroenterologie și medicină internă.

Colangiopancreatografia endoscopică retrogradă (ERCP) este o procedură avansată de endoscopie intervențională realizată sub control radiologic. Pe lângă diagnosticul pe care medicul îl poate formula prin vizualizarea detaliată a căilor biliare și pancreatice, prin ERCP se poate realiza și tratamentul unor afecțiuni biliare sau pancreatice, cum sunt litiaza căilor biliare, stenoza biliară, chisturile pancreatice. În plus, se pot realiza manevre paliative pentru a crește calitatea vieții la pacienții cu compresii ale căilor biliare sau ale canalului coledoc de cauză neoplazică.

Endoscopia intervențională oferă numeroase avantaje pentru pacienți. Procedurile minim invazive sunt foarte bine suportate de pacienți, internările sunt de scurtă durată și rezultatele foarte bune. Pentru siguranță maximă și confortul deplin al pacienților, procedurile de endoscopie intervențională sunt realizate cu sedare sau sub anestezie completă.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
dr stefan voiculescu
Când și de ce trebuie extinsă operația pentru cancerul de sân
sanador 14 mai
Care sunt pericolele infecției cu HPV
sanador
Cum sunt tratate modern neoplasmele uterine
artroplastie_sold_sanador
„În sfârșit, pot duce o viață normală, fără dureri!”
sanador 10
Cum se realizează tratamentul modern al bolii Parkinson
Partenerii noștri