Metode moderne de tratament al bolilor cardiovasculare. Ce presupun procedurile complexe de cardiologie intervențională

Data publicării:
dr andrada bogdan
Dr Andrada Bogdan, medic specialist Cardiologie

Unele dintre cele mai frecvente si mai grave probleme ale inimii se rezolvă prin proceduri complexe din sfera cardiologiei intervenționale. Metodele moderne de tratament sunt soluții alternative la chirurgia clasică. Despre aceste intervenții discutăm cu dr. Andrada Bogdan, medic specialist Cardiologie.

Bolile cardiovasculare sunt foarte frecvente și afectează considerabil viața de zi cu zi a pacienților prin simptome precum oboseala accentuată, durerea în piept sau intoleranța la orice fel de efort. Sunt multe cazurile în care pacientul ajunge să fie diagnosticat concomitent cu mai multe tipuri de afecțiuni cardiace, care îl pot predispune la riscuri semnificative de apariție a complicațiilor sau a evenimentelor fatale. Ateroscleroza coronariană afectează arterele care irigă mușchiul inimii, iar disfuncția de contractilitate a inimii poate duce la agravarea sau apariția unei patologii cardiace valvulare, precum stenoza sau insuficiența aortică.

Tratamentul modern al afecțiunilor vasculare sau valvulare cardiace include, ca opțiune terapeutică tot mai frecvent indicată, cardiologia intervențională. Procedurile minim invazive de cardiologie intervențională sunt alternative de mare succes pentru intervențiile chirurgicale clasice „pe cord deschis”. Datorită abordului endovascular arterial sau venos percutanat utilizat în cardiologia intervențională, pacientul se recuperează rapid, iar perioada de spitalizare este mult mai scurtă, fără a mai fi necesară limitarea activităților zilnice. Prin astfel de intervenții percutanate, medicii experimentați pot realiza, în același timp operator, mai multe proceduri pentru a trata concomitent afecțiuni precum boala valvei aortice și stenoze ale arterelor coronare.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri