JURNALUL DE SEARĂ. Este drapelul o „unealtă” electorală?

Data publicării:
30112012 20m 20drapel 20jurnalul 20de 20seara-36186

Invitatele lui Cosmin Prelipceanu, Adriana Săftoiu, membru PNL, fost parlamentar, Sandra Pralong, andidatul din partea ARD pentru Senat, în colegiul 3 din București, și jurnalista Sabina Fati, au discutat vineri seara, înaintea zilei naționale a României, despre cât este de adecvat ca un simbol național să fie parte a mesajului electoral.

„Mă întreb dacă nu există acest risc, să suprapunem simbolurile naționale cu oamenii politici, că, dacă eu cumba o sa arborez steagul României, în condițiile în care Traian Băsescu face acest apel, să spun: Nu, asta e ca și cum fac ce-mi spune mie Traian Băsescu. Nu știu dacă nu există acest risc, dacă românul nu face cumva această legătură absolut periculoasă și neavenită, legătura dintre simboluri și oamenii politici. Oamenii politici vin și pleacă, nu ne identificăm cu ei”, este de părere Adriana Săftoiu.

Discuția vine în contextul în care un post de televiziune derulează o campanie în cadrul căreia împarte steaguri trecătorilor, iar președintele Traian Băsescu îi îndeamnă pe români să arboreze drapelul, cu ocazia zilei de 1 Decembrie.

Președintele Traian Băsescu i-a îndemnat ieri pe toţi românii ca, de ziua naţională, să afişeze drapelul. „Aș ruga, dacă se poate, ca de 1 Decembrie fiecare român să-și pună în curte, în balcon, la fereastră, unde se poate, un tricolor cât de mic”, spunea ieri șeful statului.

Invitatele „Jurnalului de seară” au discutat și despre sentimentul patriotic pe care îl denotă gestul de arborare a simbolului național. Urmăriți dezbaterea intergrală în materialul video atașat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri