Victor Ponta are încredere că va fi numit premier: „Numai Sf. Petru este fără pată!”

Data publicării:
11122012 20ponta-38019

În urmă cu patru zile, Traian Băsescu susţinea că viitorul premier va trebui să fie o persoană cu orientări euroatlantice şi fără pată.

Liderii USL susţin că votul dat dumincă de către alegatori este şi un vot de susţinere a lui Victor Ponta în funcţia de premier.

Actualul şef al Guvernului este încrezător că îşi va păstra funcţia. „Tot o să mă numească. Numai Sf. Petru este fără pată, noi ceilalați suntem cu pată, probabil că la școala generală am dat cu penarul după un coleg”, a spus el.

Antonescu: Băsescu a încălcat Constituția

Liderul PNL Crin Antonescu susţine că şeful statului a încălcat Constituţia în momentul în care a prezentat portretul premierului ideal

În ultima zi de campanie electorală, preşedintele Traian Basescu a prezentat profilul viitorului premier sugerând că Victor Ponta nu se încadrează în tipar:„Să fie proeuropean și proatlantist, să fie o persoană care să fie loială interesului naționale, pe care să îl așeze deasupra intereselor de partid și de grup, să fie un om care a susținut respectarea prevederilor Constituției, un om în viața căruia să nu fie umbre, lucruri ascunse sau minciuni. M-aș bucura dacă ar fi un om care are experiență administrativă, care să mai fi fost ministru”, a spus Băsescu.

Disputa dintre Traian Băsescu şi USL privind desemnarea premierului a plecat de la interpretarea diferită a unui articol din Constituţie. Preşedintele susţine că nu e obligat să invite alianţele la consultări şi nici să desemneze persoana propusă de acestea, în timp ce USL insistă să-l impună pe Victor Ponta premier şi ameninţă cu o nouă suspendarea a preşedintelui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri