RAPORT DE ȚARĂ. Școala de handbal feminin din Zalău, pepinieră pentru echipa națională

Data publicării:
handbal

Cu un palmares de invidiat, din care nu lipsesc titluri naționale, cupe ale României, un trofeu european și nu mai puțin de alte opt prezențe în semifinalele competițiilor continentale, Handbal Club Zalău este un nume important pe harta sportului cu mingea pe semicerc. Anul trecut, fetele lui Tadici au disputat o altă finală de cupă europeană.

Școala de handbal feminin din Zalău a fost mereu o pepinieră pentru echipele din țară, dar și pentru naționala României.

HC Zalău a fost printre primele echipe din țară care, imediat dupa Revoluție, au câștigat o cupă europeană. Acest lucru se întâmpla în 1996, când fetele le-au bătut pe norvegiencele de la Gjerpen Skien.

„Zalăul cu Silcotubul de atunci au reușit să câștige o cupă europeană, era a doua cupă europeana câștigată de o echipă românească. Sigur că dupa aceea au mai urmat multe momente de bucurie pentru iubitorii handbalului din Sălaj”, spune antrenorul Gheorghe Tadici.

După acest moment, performanțele s-au ținut lanț. Cu trei titluri naționale, o cupă a României, un trofeu european și alte șapte semifinale de cupe europene, Handbal Club Zalău este o echipă cu un palmares egalat doar de Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Toate rezultatele echipei de handbal feminin din Zalău se datorează lui Gheorghe Tadici, antrenorul care a vegheat formaţia timp de 38 de ani.

„M-am bucurat de glorie sportivă, m-a propulsat la toate nivelurile ca antrenor, la toate nivelurile de echipe, națională, junioare, tineret, senioare”, mărturisește acesta.

Evoluția din acest sezon a HC Zalău încununează un parcurs de excepție, care a însemnat în ultimii patru ani tot atâtea prezențe în cupele europene.

Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24

Timp de 21 de săptămâni, campania RAPORT DE ŢARĂ face radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţine-ţi judeţul în campanie! Indiferent de unde ai fi, intră pe raportdetara.digi24.ro şi votează judeţul preferat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri