Alegerea Papei Francisc va aduce Romei venituri de 55 milioane de euro în martie

Data publicării:
papa 20francisc 20vatican-55010

După abdicarea surprinzătoare a Papei Benedict al XVI-lea, numărul persoanelor care au vizitat Roma a crescut simţitor, oferind economiei locale un sprijin neaşteptat, într-o perioadă lipsită în alţi ani de activitate turistică intensă, informează Mediafax, care citează Bloomberg.

Şi mai mulţi turişti sunt aşteptaţi pentru slujba de înscăunare Papei Francisc, programată săptămâna viitoare, şi pentru sărbătorile pascale.

În aprilie 2005, ceremonia de înscăunare a Papei Benedict al XVI-lea a atras aproximativ 350.000 de persoane.

„Anticipăm creşterea numărului de vizitatori cu 10% luna aceasta", a declarat preşedintele diviziei romane a asociaţiei hotelierilor Federalberghi.

Alegerea şi înscăunarea Papei ar putea aduce economiei Romei venituri suplimentare de până la 55 milioane euro în luna martie, a precizat reprezentantul hotelierilor. Estimarea include sume cheltuite la hoteluri, restaurante şi muzee, şi ar putea creşte cu aproximativ 10% numărul de persoane angajate în regim temporar de industria turistică locală, un spor binevenit în contextul şomajului aflat la maximul ultimilor 20 de ani.

Papa Francisc, de origine argentiniană, este primul Suveran Pontif sud-american şi primul non-european în ultimii 1.200 de ani. Agenţiile de turism speră că alegerea sa va atrage mai mulţi vizitatori străini, răsturnând declinul înregistrat în anii anteriori.

Italia trece prin cea de-a patra rundă de recesiune din ultimii 12 ani. Anul trecut, turismul a generat venituri de 7,3 miliarde euro pentru economia Romei, potrivit autorităţilor de specialitate. Numărul turiştilor care au vizitat Italia anul trecut a stagnat faţă de 2011 la aproape 77 de milioane, potrivit datelor prezentate recent de banca centrală.

Tarife mai mari la hoteluri

Tarifele hotelierilor au crescut de până la două ori în timpul Conclavului cardinalilor pentru alegerea Papei. Cele mai modeste majorări de preţuri au fost înregistrate la pensiuni, care au scumpit preţul camerelor cu 8%, în timp ce unele hoteluri de 4 stele au aplicat tarife cu până la 125% mai mari.

Preţul mediu al unei camere la hotel în Roma pentru sâmbătă, 16 martie, este de 164 euro.

Municipalitatea este mai temperată în previziuni, apreciind că, deşi turismul religios este fără îndoială important, pelerinii nu au obiceiul să cheltuiască prea mult în călătorii.

Citiți și:

Profil. Cine este noul Papă

Care sunt provocările cu care se va confrunta Papa Francisc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri