ȘI-AU FĂCUT MAGAZIN LA BRUXELLES. Doi români fac furori cu murăturile de la Deva

Data publicării:
1 2012romanibruxelles-36274

Silvia Olari a plecat din ţară în urmă cu 12 ani. A intuit că aderarea la Uniunea Europeană va aduce şi în Belgia mulţi români dornici să regăsească produsele de acasă. Şi a avut dreptate. Castraveţii şi gogoşarii muraţi la Deva sunt foarte căutaţi de românii stabiliţi la Bruxelles.

„În perioada Crăciunului vindem varză murată pusă de noi în România în beci”, spune Silvia Olari.

Slănina afumată, caltaboşul şi toba sunt de asemenea în ofertă. Mirela este din Braşov şi lucrează de mai bine de un an în capitala Belgiei. Vine des în magazinul Silviei pentru că îi aduce aminte de casă. Cel mai mult caută borș și pufuleți.

Responsabil de comenzi este Daniel: „Eu am venit de 6 ani. Prima dată am venit cu transportul după care ne-am asociat pentru magazin”.

Silvia se mândreşte cu obiectele tradiţionale pe care a reuşit să le ducă în Capitala Belgiei. Printre acestea, un costum popular din zona Pădurenilor, prosoape, farfurii, toate foarte vechi.

Printre rafturile micului magazin cu produse româneşti se deapănă adesea poveşti de viaţă aşa că Silvia şi Daniel au ajuns să-şi cunoască bine clienţii.

„Nu fac decât ceea ce îmi place şi nimic altceva. Şi dacă toată lumea ar face doar ce îi place sunt sigură că ar fi mult mai bună (şi ar fi mult mai evoluată decât este în momentul de faţă)”, povestește Silvia.

O filosofie de viaţă care s-a dovedit a fi de succes. Silvia şi Daniel au deschis un al doilea magazin pentru că şi străinii au început să aprecieze produsele româneşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri