3 ani de închisoare cu executare pentru mama gemenilor decedați, după ce au căzut de la etajul 10 al unui bloc din Ploiești

Data actualizării: Data publicării:
maini femeie in inchisoare
Curtea de Apel Ploieşti a dispus o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu executare pentru femeia acuzată de ucidere din culpă. Credit foto: Guliver/Getty Images

Mama gemenilor care au decedat în luna august a anului 2021, după ce au căzut de la etajul 10 al unui bloc din Ploieşti, a fost condamnată definitiv, joi, la trei ani de închisoare cu executare, informează Agerpres. Femeia este acuzată pentru ucidere din culpă, iar decizia vine la un an și jumătate de la tragedie. În momentul accidentului, mama celor doi frați în vârstă de doi ani se afla într-o altă cameră și era într-o transmisiune live pe Facebook, spun anchetatorii.

Tragicul eveniment a avut loc pe 11 august 2021, în jurul orei 20:40, pe Bulevardul Republicii, o zonă intens circulată din Ploiești. Trecătorii au sunat la 112, după ce doi copii au căzut pe asfalt, la scurt timp unul după celălalt, de la unul dintre etajele unui bloc turn. Deşi paramedicii au încercat să-i resusciteze, cei doi frați au decedat.

Femeia consumase peste zi substanţe psihoactive şi, neavând habar despre faptul că gemenii au căzut pe geam, aceasta a pornit o transmisiune live pe Facebook. De altfel, pe fundalul înregistrării au putut fi auzite sunetele sirenelor de la autospecialele sosite la faţa locului, se arată în rechizitoriu.

La data de 29 septembrie 2022, Judecătoria Ploieşti a condamnat-o pe femeie la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de cinci ani. De asemenea, instanţa i-a interzis femeii exercitarea mai multor drepturi, inclusiv părinteşti şi de a fi tutore sau curator, pe o perioadă de 5 ani. Anterior, femeia, care mai are un băiețel, fusese decăzută din drepturile părintești la solicitarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Curtea de Apel Ploieşti a admis apelul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti împotriva sentinţei din data de 29 septembrie 2022 pronunţată de Judecătoria Ploieşti  şi a înlăturat din sentinţă dispoziţiile privind suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, dispunând executarea pedepsei de 3 ani închisoare în regim de detenţie.

"La data de 18 august 2021 s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de mama minorilor decedaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, aceasta fiind audiată în calitate de suspectă în cauză. Din probele administrate în cauză până în prezent a rezultat la data de 11 august 2021, minorii în vârstă de doi ani, fiind lăsaţi nesupravegheaţi de către mama lor, s-au urcat pe un corp de mobilier din apropierea ferestrei dormitorului şi s-au precipitat de la etajul 10 al imobilului unde locuiau, rezultând decesul acestora", a transmis, într-un comunicat, Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, citat de Agerpres.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri