2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru un fost șef de Jandarmerie, pentru că a încercat să-și sărute cu forța o angajată

Data actualizării: Data publicării:
ecuson al jandrmeriei
Foto: Facebook

Sentință dată de Tribunalul Militar Cluj-Napoca în cazul fostului șef al Jandarmeriei Maramureș. Colonelul Petru Marcel Florișteanu a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, scrie 2mnews.ro, după ce a încercat să-și sărute cu forța o fostă subalternă. S-a întâmplat în toamna anului trecut, iar ca să poată dovedi totul, femeia l-a înregistrat pe ascuns, apoi a depus plângere.

Incidentul a avut loc în luna septembrie 2022, chiar în biroul șefului Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș.

"Șefa mea era plecată și m-a chemat la dânsul în birou. Am mers la dânsul în birou, a început să mă... M-a invitat să iau loc. Fuma, era nervos că nu găsea ceva documente. La final, m-am ridicat să plec și m-a strigat să mă opresc. M-am oprit și s-a năpustit asupra mea brusc, așa, fără niciun preaviz. Pur și simplu a sărit pe mine, m-a luat de mijloc cu o mână, m-a luat de cap și m-a tras cu forță spre dânsul să mă sărute. M-am speriat", declara, la acea vreme, jandarmerița agresată.

Femeia și-a dat seama că pentru a-l reclama are nevoie de dovezi, așa că s-a întors în biroul șefului și l-a înregistrat. Apoi a făcut plângere la Parchetul Militar.

Discuție între agresor și victimă, devenită probă în dosar:
- Eu chiar sunt foarte scump în a săruta pe cineva, știi? Sau o altă persoană.

- Am nevoie de la dumneavoastră de ceva, ca să-mi găsesc eu liniștea.

- Ok.

- Vă rog să-mi dați cuvântul că nu o să se mai repete niciodată.

- Eu ți-am explicat o chestie atunci. E clar că n-o să se mai întâmple niciodată. Ascultă-mă un pic.

- Ați sărit pe mine și m-am speriat. Așa m-ați încolțit și m-am simțit încolțită.

Pe 21 noiembrie 2022, șeful Jandarmeriei Maramureș a fost ridicat de procurorii militari direct de la serviciu. A urmat un proces de 8 luni, la capătul căruia Tribunalul Militar Cluj-Napoca a decis: 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru tentativă de agresiune sexuală.

În plus, fostul șef de Jandarmerie va trebui să-i plătească femeii care l-a reclamat 5.000 de euro, daune morale, dar și peste 21.000 de lei - femeii și statului român - pentru cheltuieli judiciare. De asemenea, inculpatul trebuie să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității, fie la Primăria Baia Mare, fie la Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Mai mult, scrie sursa citată, colonelului Petru Marcel Florișteanu i se vor preleva probe biologice pentru introducerea profilului său genetic în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare.

Decizia Tribunalului Militar Cluj-Napoca nu este, însă, definitivă. Ea poate fi atacă cu apel în termen de 10 zile.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri