24 de avertizări meteo într-o zi. IGSU: Zeci de case, beciuri și anexe au fost inundate în 17 județe

Data publicării:
pompier-inundatii-igsu
Cod galben de inundații. Foto: arhivă IGSU

Zeci de case, beciuri și anexe din 17 județe din țară au fost afectate de ploile torențiale căzute în ultimele 24 de ore, se arată într-un bilanț al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), făcut public marți.

În ultimele 24 de ore, au fost emise 24 de avertizări și atenționări de vreme nefavorabilă.

49 localități din 17 județe, respectiv Alba, Arad, Bihor, Bacău, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Olt, Mehedinți, Neamț, Prahova și Teleorman, au fost afectate de inundații.

Pompierii au intervenit cu motopompe de diferite capacități pentru evacuarea apei din 43 case, 77 beciuri și subsoluri, 145 anexe, 305 curți și două instituții publice.

Din cauza vijeliilor, șapte copaci au căzut pe carosabil și peste două mașini, fiind necesară intervenția salvatorilor pentru degajarea acestora.

În localitatea Malovăț din județul Mehedinți a fost amplasată o locuință modulară în care au fost mutate patru persoane dintr-o casă distrusă de inundațiile de acum două zile.

Pompierii intervin în continuare pentru evacuarea apei și degajarea aluviunilor aduse de inundații în județele Galați, Neamț și Teleorman.

În cursul zilei de marți, toată țara se află sub prognoză de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate.

Sursa: Mediafax

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri