Aglomerație la vamă. Turiștii care se întorc din Grecia sunt verificați. Cei care nu au făcut vaccinul trebuie să stea în carantină

Data publicării:
vama calafat
Aglomerație la punctul de frontieră Calafat. Foto: Digi24

Este aglomerație în vămile din sudul țării, cu cozi de mașini care se întind pe kilometri întregi. Se stă zeci de minute în vamă. De vină pentru situație ar fi verificarea documentelor, în special pentru turiștii care se întorc din Grecia, una din destinațiile turistice favorite ale românilor, care a intrat de astăzi în zona roșie.

Românii care revin din vacanță din Grecia și nu sunt vaccinați trebuie să intre în carantină. Exepție fac doar cei care au fost infectați cu COVID-19 în ultimele 180 de zile și copiii: cei până la 6 ani nu au nicio restricție, iar cei cu vârste între 6 și 16 ani trebuie să aibă test COVID negativ.

Deciziile privind izolarea trebuie luate de la DSP, care are un punct de lucru în vama Giurgiu. Triajul nevaccinaților merge greu, iar cozile de la intrarea în țară sunt foarte mari.

Vama Giurgiu este cel mai tranzitat punct terestru pentru românii care se întorc în țară din Grecia, prin Bulgaria.

În punctul de triaj este un medic care pune o serie de întrebări turiștilor, iar apoi le dă acestora documentul care atestă că trebuie să stea 14 zile în carantină.

Aglomerație este și la punctul de trecere a frontierei de la Calafat, pe ambele sensuri.

Grecia se confruntă cu o creștere a cazurilor de COVID-19, în condițiile în caare țara se află în plin sezon estival. Cea mai gravă situație se înregistează în insule, precum Mykonos, unde incidența infectărilor este foarte mare.

Cu toate acestea, mulți români au scris pe forumurile de turism că sunt dispuși să meargă în vacanță în Grecia, chiar dacă la întoarcere trebuie să stea în carantină.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri