Alina Gorghiu: „După 33 de ani de căutări, un fugar periculos a fost adus astăzi în ţară”. El era pe lista celor mai căutaţi infractori

Data actualizării: Data publicării:
Alina Gorghiu, Ministrul Justiţiei din România
Alina Gorghiu. Foto: Profimedia

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, anunţă că după 33 de ani de căutări, un fugar periculos a fost adus astăzi în ţară. Acesta este Kumarasamy Navaneethan, un cetăţean srilankez, aflat pe lista celor mai căutaţi infractori. Ca urmare a unei bune colaborări între poliţia română şi germană, acesta a fost prins în Germania, informează News.ro. 

Acesta a fost preluat de o escortă în urmă cu puțin timp de la ANP pentru a fi dus la Penitenciarul Rahova. Gorghiu a mai spus: „Toţi fugarii să ia aminte: nimeni nu e mai presus de lege. Şi, într-un final, vor executa pedeapsa într-un penitenciar din ţară”. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Alina Gorghiu a scris pe Facebook: „După 33 de ani de căutări, un fugar periculos a fost adus astăzi în ţară! Kumarasamy Navaneethan este un cetăţean srilankez, aflat pe lista celor mai căutaţi infractori. A fost condamnat la 19 ani de închisoare pentru săvârşirea unui omor în anul 1991, în Bucureşti. A reuşit să fugă din ţară şi să se ascundă mulţi ani”.

Ministrul arată că, urmare a unei bune colaborări între poliţia română şi germană, a fost prins în Germania. 

La începutul lunii ianuarie, Poliţia Română anunţa că un cetăţean srilankez, de 52 de ani, a fost depistat în localitatea Moers, Germania, în urma schimbului de informaţii realizat de Biroul Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - IGPR cu Biroul Sirene Germania. Bărbatul fusese condamnat pentru săvârşirea unei infracţiuni de omor comise în anul 1991, informează Agerpres. 

IGPR arată într-un comunicat de presă: „În fapt, în decembrie 1991, bărbatul a ucis un cetăţean străin, după care l-a legat şi înfăşurat în covorul din locuinţa sa, situată în Bucureşti, şi l-a transportat în cartierul Crângaşi, aruncându-l în Lacul Morii. Pentru fapta comisă, cel în cauză a fost condamnat la 19 ani de închisoare”.

Pe 14 octombrie 2013, Biroul Sirene România a introdus o semnalare în Sistemul de Informaţii Schengen pe numele bărbatului, cetăţean srilankez, solicitându-se arestarea lui în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare emis de Tribunalul Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

Sursa citată arată și că: „În perioada 13 octombrie 2023 - 3 ianuarie 2024, întrucât au existat informaţii că persoana se află pe teritoriul Germaniei, Biroul Sirene România a efectuat schimb de date şi informaţii cu Biroul Sirene Germania, în vederea depistării celui în cauză". 

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri