Ambarcaţiunea răsturnată la est de Tuzla a fost detonată în Poligonul Midia. Oamenii s-au speriat și au sunat la 112

Data publicării:
drona cazuta la tuzla
sursa foto: captură video Digi24

Ambarcaţiunea răsturnată la est de Tuzla a fost detonată vineri seară în Poligonul Midia, iar oamenii din zonă s-au speriat şi au sunat la 112. Ei au comparat zgomotul cu un cutremur. Au fost primite trei apeluri care au raportat o explozie puternică, potrivit News.ro.

„În această seară, în jurul orei 18.30, în Dispecerat (au fost rimite 3 apeluri prin care cetăţenii anunţau faptul că ar fi auzit bubuituri puternice în zona Constanţa-Mamaia Nord-Vadu. Fiecare apel primit este tratat cu responsabilitate şi celeritate de colegi, astfel că au luat legătura cu autorităţile responsabile şi au aflat faptul că este vorba despre o detonare controlată care a avut loc în Poligonul Midia”, au transmis, vineri seară, oficialii ISU Constanţa.

Aceştia au precizat că, fiind vorba despre o detonare controlată, într-un mediu controlat, echipajele ISU nu au intervenit.

Porivit presei locale din Constanţa, explozia s-a simţit extrem de puternic în unele zone, oamenii comparând-o cu un cutremur.

Ziarele locale scriu că în timpul detonării controlate din Poligonul Midia a fost distrusă ambarcaţiunea răsturnată la est de Tuzla.

MApN a transmis, vineri, că nava de căutare-salvare Artemis a Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare a transportat, joi seară, în zona de siguranţă a poligonului de trageri antiaeriene Capu Midia, o ambarcaţiune recuperată din apele teritoriale româneşti.

„Vineri, 5 aprilie, Ministerul Apărării Naţionale, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, a pus în aplicare procedurile operaţionale specifice de cercetare a ambarcaţiunii. Miercuri, 3 aprilie 2024, nava de căutare-salvare Artemis a executat o misiune specifică pentru o ambarcaţiune răsturnată la aproximativ 20 Mm est Tuzla, care s-a dovedit a fi un posibil vehicul marin fără pilot”, a arătat MApN.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri