Video Ambasadorul Emil Hurezeanu explică de ce a existat "o stare de nelămurire" privind identitatea românului mort în atacul de la Hanau

Data actualizării: Data publicării:
Emil Hurezeanu interviu la Digi24 despre cum a trăit revolutia din 1989 la Radio Europa Liberă
Emil Hurezeanu, la Digi24

Ambasadorul României în Republica Federală Germania, Emil Hurezeanu, a explicat de ce Ministerul Afacerilor Externe a primit cu întârziere confirmarea privind identitatea românului mort în atacul de la Hanau, existând "o stare de nelămurire".

"În ziua când s-a produs această catastrofă cu totul neașteptată nu puteau fi confirmate decât şase decese. Câteva ore mai târziu au fost confirmați și ceilalți. E vorba de nouă morți, unul dintre ei este un compatriot.

Este motivul pentru care, într-o primă faza, au existat nelămuriri pentru că familia semnala dispariția victimei și Parchetul de la Karlsruhe care se ocupa cu acest caz nu confirma identitatea victimelor atentatului. În cele din urmă, în ultimele ore, s-a confirmat și identitatea victimei din România și acesta a fost motivul pentru care în primele ore a existat o stare de nelămurire.

Bineînțeles că prin concursul Consulatului general al României de la Bonn, al Ambasadei, MAE a dispus repatrierea rămășițelor acestui tânăr. Totul se face pe socoteală statului, așa cum este normal.

Familia a constatat lipsa tânărului care nu s-a mai întors acasă. Voia să-și cumpere țigări tocmai în zona în care s-au produs împușcăturile. Autoritățile sunt, de obicei, foarte circumspecte cu oferirea datelor și către presă și către autorităţile unor state care au cetăațeni implicați. Îngrijorarea familiei, din nefericire, a fost confirmată".

Un cetățean român a fost ucis în Germania, într-un atac cu motivație rasistă. Ministerul Afacerilor Externe a confirmat informația, la puține minute după miezul nopții.  Cetăţeanul român se află printre cei nouă oameni care și-au pierdut viața după ce un bărbat de 43 de ani a deschis focul în două baruri cu specific oriental din orașul Hanau, aflat la 25 de kilometri de Frankfurt. Atacatorul s-a dus apoi acasă, și-a ucis mama de 72 de ani și s-a sinucis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
Unul dintre localurile unde a avut loc un atac armat la Hanau, Germania
Cine este românul ucis în atacurile de la Hanau?
iohannis ppe zagreb 2
Președintele Iohannis, mesaj după moartea românului în atacul de la Hanau
Partenerii noștri